AKP tam bir kin ve düşmanlık besleyen parti

AKP tam bir kin ve düşmanlık besleyen parti

Ökkeş Ağaoğlu AKP bildiğiniz gibi... Her zaman siyasi gerginlik yaratmayı çok seven bir parti... Hele ki onu tutan yalaka takımı gerçekten de tam bir yağdanlık gibi... AKP ne derse desin hemen arkasında duruyorlar... Hiçbir yalaka kafasını çalıştırarak sempati duydukları AKP karşısında “Sen şurada yanlış yaptın... Şurada şöyle yapman gerekirdi” diye bir cümle kurmuyor... Kimileri kuramıyor diyor, ama yalan... Kursa kurarlar, ama kurmuyorlar... Çünkü avantaları olduğu için, hani “Kaz gelen yerden tavuk esirgenmez” derler ya... İşte onun gibi... Hemen hemen tüm AKP’liler avanta için partilerinin etrafında adeta set oluşturmuşlar... Partilerine gelebilecek her türlü eleştiriyi düşman gibi görerek bertaraf etmeye çalışıyorlar... Oysa yaptıkları tam bir deli saçması... Çünkü siyasette yenilmek de var, yenmek de... Nasıl ki 20 seneyi aşkındır ülkenin başında duruyorlarsa... Aynı şekilde düşmesini de bilmeliler... Ki artık bundan sonra düşüşe geçtiler bile... Hayırlı olsun.

YİĞİT BULUT DENEN KENDİNİ BEĞENMİŞ BOŞ KAFA, AKLINCA DAYILIK YAPACAK YA, İMAMOĞLU’NA LAF ATIYOR... OYSA BUNU YAPARKEN İĞRENÇLİĞİNİ UNUTMUŞA BENZİYOR... Yiğit Bulut... Hani şu bir zamanlar AKP karşısında esip duran... Her gün haber yorum yaparken iktidara olmaz türlü eleştirileri yaparak Atatürkçü kitlenin yüreğine su serpen kişi var ya... Hah işte o... Dün çıkmış ne diyor İmamoğlu?.. “Ekrem İmamoğlu Milli Güvenlik Sorunudur... Not alın...” Bunu niçin söylüyor?.. Tabii ki Cumhurbaşkanı’na yağcılık için söylüyor... Başka ne için olabilir... Ama bunu söylerken insana demezler mi, “Ulan oğlum, sen daha önceleri bu hükümete epey laflar giydiriyordun... Ne oldu da aniden AKP’li oluverdin?.. Senin de Bahçeli’den ne farkın var ki?..” Oldukça tutarsız yol alan Yiğit Bulut’a “Evladım havada bulut, sen bu işi unut” demekten başka bir şey söylenmemeli... Çünkü siyasette hep yenmek hırsıyla hareket edilmez... Daha doğrusu bükemedin eli öpeceksin... Ama Yiğit Bulut’a göre halâ İstanbul AKP’nin miş gibi yola çıkıyor ve İmamoğlu’nu ağır bir dille suçluyor. Tam bir deli saçması herif... Milli güvenlik sorunu olarak kendisini bu kelimeye daha çok yakışıyor. Çünkü siyaset yapan kişi düne kadar çok köpürdüğü bir partiye daha sonra aniden onun yanında yer alması değil güvenlik sorunu olmayı... Tam bir insanlık sorunu... Yani onun yaptığını normal bir insanın yapmaması gerekir. Tam bir Sinan Oğan klasiği gibi... Ama ne yaparsınız ki, düne kadar kendini metah sanan bu iğrenç adamlar, bugün elle tutulur hale geldi... En azından öyle sanılıyor... Ancak bize göre elle tutulur hale gelmediler... Sadece AKP yandaşa bir iki yandaş daha eklemiş oldu... Tabii halkın parasıyla da bu beş para etmeyen 2 kişiyi mutluluğa boğdu. Unutmadan, bunları yanına bir de Mehmet Çelebi’yi eklememiz gerekiyor. Hani şu bir zamanlar tutukluydu da, sonra onu cezaevinde ziyaret eden Kılıçdaroğlu’nun CHP milletvekili yaparak hapishaneden çıkarması gibi... Ama ne yaparsınız ki dünya bu tür iğrenç insanlarla dolu... Ne yazık ki CHP’nin başına ne geliyorsa, bu iğrenç adamlar yüzünden geliyor. Ama CHP tek başına yola çıktığında daha başarılı oluyor. Şükür ki bu sefer kazanımları oldu... Adeta, “Bundan sonra gerisini AKP düşünsün” dememiz geliyor...

AKP’NİN KİNDARLIĞI ÖYLESİNE ARTTI Kİ, ŞIMARIKLIK VE KİBİRLİLİK ADETA GERÇEK YÜZLERİ OLUVERDİ... OYSA DÜNE KADAR ÇOK ŞANS VERDİKLERİ MURAT KURUM KAYIPLARDA... AKP tam bir başarısız boksör gibi, mahalli seçimlerde muhalefetten aldığı yumruklarla adeta ringte tuş oldu... Ayağa kalkmak istiyor ama halâ muhalefete saçma sapan düşman sözlerle hitap ederek beynini fazlasıyla zorluyor.. İşte bu zorlama dili, onun kalkmasını bir süre değil, uzun süre geciktirecek... Çünkü bu kadar kıskançlık... Bu kadar kindarlık ve bu kadar kibirlilik AKP’ye hiç mi hiç yakışmıyor... Artık bugünden itibaren AKP’ye yakışan, tebrik etmek ve kendi kabuğuna çekilmektir... Ama gelin görün ki, ne kadar kaybeden AKP’li belediye varsa, hepsi seçimi kaybeden başkanları tarafından kasalar boşaltılmış... Veya son iki gün içinde ihalelere çıkılmış... Veya aşırı borçlanılmış... Hatta ve hatta çeşitli alımlar yapılmış ve alınanların belediye binasında olmadığı gibi... Çeşitli evrakların yakılmasına kadar varacak büyük bir talan seferberliği başlattı... Ama AKP’liler ne diyor?.. “Ne kadar AKP’li belediyeler varsa, hepsi rahat... Hatta hiçbir borçları da yok...” Şimdi bugün CHP yönetimi her şeyi açıkladıktan sonra... AKP’li belediyelerin kaybettikten sonra kasaları tamtakır bırakmaları... Belediyeyi kazanan CHP’li yeni başkanlara dünyanın borcunu bırakarak kaçmaları hangi insanlığa sığar?.. Şimdi şu Mehmet Çelebi’ye, Sinan Oğan’a ve Yiğit Bulut’a sormak lazım: “Hey, üç boş kafa, AKP’li belediyelerin kaybettikleri başkanlıklardan sonra kasaları tam takır bırakıp gitmelerini görmüyor musunuz?.. Ne oldu?. Gözünüz mü kör oldu?.. Ama tabii, işinize gelmiyor değil mi?.. Alışmışsınız yağcılığa ve o hareketle AKP’ye uyum sağlayıp milyonları cebe indirmeye... Yazıklar olsun sizin gibi boş kafaların bu ülkede halâ söz sahibi olması çok acı bir şey... Ama bir yerde siz de biteceksiniz ve bir zaman sonra Türk halkından özür dilemek zorunda kalacaksınız... İşte o günü bekliyorum.