Asıl bayram 2023 seçimlerinde kutlanacak

Asıl bayram 2023 seçimlerinde kutlanacak

Ökkeş Ağaoğlu

 

HER zaman atıp tutanlar, bugünden yarının kaderini paylaşmalı ve Cumhuriyet sisteminin varlığını yaşatmak için elinden geleni yapmalıdır. Çünkü gidişat hiç de güzel değildir. Düşünün her seçimde “Bu son şansımız” diye diye bugünlere geldik... Geldik gelmesine de, buradan nasıl çıkacağız?..

 

Geçmişte bunu düşünen oldu mu?.. Hiç sanmıyorum. Geçmişte herkes kariyerini, kimliğini, statüsünü ve düşünceleri doğrultusunda yandaşlarını belirleme yolunda gidiyorlardı. Ama gide gide ne oldu?.. İşte 2023’e takıldılar. Neden takıldılar?.. Pasifliklerinden... Halka gitmemekten... Ve Cumhuriyet’in faziletlerinden hep kendileri yararlandıkları için... İşte sonuç olarak takıldığımız sene, ne kimilerinin bugüne kadar korumak istedikleri kariyerleri... Ne de Cumhuriyet yasalarından yararlanarak halkın sırtında kambur kalmaları son bulacak... Yani gerçek mücadele ve gerçek duruş 2023 yılında belli olacak.
 

2023 YILINDA BEKLENTİLER PARTİLERE GÖRE DEĞİŞİYOR... KİMİLERİ “100 YILLIK SEÇİM OLACAK” DİYOR... BİR DİĞERİ “ARTIK YETER. BİZ GELİYORUZ. SİZİ TIPIŞ TIPIŞ GÖNDERİYORUZ” DİYOR... BİR BAŞKASI İSE, “KİMSE CUMHURİYETİ YIKAMAZ... ZATEN AKP BİZİM POLİTİKAMIZI TAKİP EDİYOR” DEMEKTE... Atatürk’ün bağımsız Türkiye’yi kurmasından ölünceye kadar epey sorun çıkmış olduğu halde bütün sorunları geride bırakmasını bilen... Bütün toplumları bir arada tutmasını bilen... Kim hangi ırkı taşıyorsa taşısın bütün ahaliyi ırkdaş yaparak bir arada yaşamayı öğretmeyi bilen Atatürk, ne zaman ki öldü, işte o andan itibaren bütün devrimler yavaş yavaş suya batmaya başladı. Neden battı?.. Atatürk’ün yaptığı muazzam yatırımlara devam edilmedi. Devam edilmediği için bugün Cumhuriyete aykırı olan parti hükümet etmekte. Neden aykırı?.. “Biz Cumhuriyet ile hesaplaşıyoruz” diyen yetkilinin Atatürk ile hesaplaşmasından doğan tehlikeli gidişata son noktayı koyacak olan 2023 seçimleri bunun için çok önemlidir. Bu önem her zaman akıllarda tutulmalıdır. Tamı tamına bir ekol olan Cumhuriyetimizi kimisi “ıkamazlar” derken... Kimileri de, “Zaten AKP bizim politikamızı takip ediyor” diyor ve kariyerine kariyer katmaya çalışıyor. Kimdir bu kişi ve partisi?.. Vatan Partisi ve onun Genel Başkanı Perinçek... Daha düne kadar Atatürkçülüğü kimseye bırakmayan bu başkan, bazen de “Atatürk 23 Nisan Çocuk Bayramı’nı kurmakla iyi yapmadı. Hata yaptı” diyecek kadar da Cumhuriyete ve demokrasiye tepeden bakan biri oluverdi. Gelin de bu dönüşün adını nasıl koyarsanız koyun...

ARTIK BU YOLDAN GERİ DÖNÜŞ YOKTUR... YA BAĞIMSIZLIK, DEMOKRASİ VE HUKUK DEVLETİ... YA DA ŞERİ DÜZEN İÇİNDE ÇIRPINAN BİR TÜRKİYE’NİN VARLIK İÇİNDE YOKLUK ÇEKMENİN ISTIRABI... BUNUN TAYİNİNİ 2023 SEÇİMLERİ BELLİ EDECEK... AMA BUNU ŞİMDİDEN GARANTİ ETMELİLER... Bütün partiler 2023 seçimine kilitlendi... Ancak bu seçim öylesine büyük bir seçim olacak ki, ya Cumhuriyet yaşayacak... Ya da ölecek... Bu ikisinin de ortasında Cumhuriyetçiler ve Atatürkçüler artık bu gidişata bir son vermeliler... Bunun en büyük kanıtını da 6’lı masanın birleşerek ortak karar vermeleri oldu... Bu gidişe dur diyemeyen AKP ve yandaşı MHP, Altılı Masa’nın ortadan yarılması ve yok olması için her türlü siyasi ayak oyununu oynuyorlar. Ama bir türlü olmuyor. Neden diye düşündüğünüzde... Mayası tutmuyor da ondan... Çünkü Cumhur İttifakı ilk başta kaybetmiş oldu. Neden biliyor musunuz?.. Atatürk Cumhuriyeti’yle kavgalı olduklarını resmen açıkladılar. Daha düne kadar muhteşem bir muhalefet yapan MHP ve onun lideri aniden AKP saflarına geçince, işte o andan itibaren 6’lı Masa’nın ayakları yere sağlam basmaya başladı. Çünkü Atatürk Cumhuriyeti’nin ve bağımsızlık anlayışının önemini istinat duvarı gibi örecekler... Cumhur İttifakı bu sefer pek kımıldayamayacak kadar köşeye sıkıştı... Bu durumdan kurtulmak için elinden geleni yapsa da, piyasanın kilitlenmesi... Esnafın iflasları... Halkın hayat pahalılığından perişan olması... Kiraların füze gibi fırlaması... Evliliklerin rayına oturamaması... Yeni evlenecek olanların altın ve ziynet eşyalarını almakta zorlanması... Daha doğrusu aşırı pahalılığın vuracağı adres AKP ve MHP olacak. Bunu da önleyeceklerini sanmıyoruz. Durum bu halde giderken Cumhuriyet’in kaderinin 2023 seçimlerine sıkışmasını engellemek için şimdiden yola çıkan muhalefet liderleri, çok iyi bir yol haritası izlediler. Ve bunu da başardılar. Dileriz seçimler şimdiden belli olur da, AKP ve MHP kanadı bunu görür de havlu atar. Zaten havlu attı da, nazlanıyor gibi. Ama Atatürkçü ve Cumhuriyetçilerin asıl bayramımız 2023 seçimleri olacak.