CHP seçimlere ittifak ile değil tek başına girmelidir

CHP seçimlere ittifak ile değil tek başına girmelidir

Ökkeş Ağaoğlu

CHP her zaman iki ayak üzerine düşmesini bilmeyen bir parti olmuştur... Ve bu algıyı her seçim sonrası millete yaşatmış ve halâ da yaşatmaktadır. Neden mi? Bir defa her seçim sonrası CHP ayaklarının üzerine değil, aksine sırt üstü düşüyor... Bunun anlamı tuş oldun demektir... Bu yetmiyormuş gibi bir de bu yenilginin sorumlularını kendilerinde değil, yine dışarıda arıyor. Yani partisi dışındaki insanlarda arıyor... Tabii bu yengi yurt sathına yayılınca da, esas sorumlunun dış güçler olduğunu vurgulamakta ısrar ediyor... Neden? Çünkü başarısızlığının kaynağını kendi içinde arayacaklarına, neredeyse kendilerine oy verenlerde kabahat bulmaya çalışıyor. Peki bu böyle mi olmalıydı? Elbette hayır. Böyle olması için hiçbir sebep yokken, kanıtlanmış ise, hemen parti içi muhalefet harekete geçmeli ve halk yanlızlaştırma politikasına esir edilmemeli. Şimdi bugün bu aynen yaşanıyor. Nasıl mı? Seçim yenilgisi sonrası parti içinde ne bir hareket var. Ne de bir akıl... Sadece verilen sorulara yanıtlar "Partim beni genel başkanlığa aday gösterirse bu görevi seve seve yaparım" oluyor. Peki bundan başka sorular yok mudur?.. Elbette vardır ama kimin umurunda ki!..

SEÇİMLERDE ALINAN YENİLGİNİN ANA NEDENİ, KILIÇDAROĞLU İLE BİRLİKTE DİĞER LİDERLERİN DE MEYDANLARA ÇIKARAK KONUŞMA YAPMALARIDIR. AMA ERDOĞAN, BAHÇELİ HARİCİNDE HİÇBİRİNİ EZİCİ BİR MİTİNG ALANINDA BOY GÖSTERMELERİNE İZİN VERMEDİ. HEP KENDİSİ ÇIKTI... Hatanın en büyüğünü CHP daha yolun başındayken yapıyordu. Hep yazdık çizdik... 6'lı Masa'nın hedefi doğrudur. Burada anlaştık ama anlaşamadığımız nokta ise, Kılıçdaroğlu ve Akşener hariç diğer parti liderlerinin miting alanlarına çıkıp konuşmalarıdır. İşte bu konuşmalar CHP'li olan vatandaşlarımızı gönülden üzmüştür... Neden üzmesin ki!.. Düşünün Erdoğan Cumhur İttifakına üye olan diğer partinin liderlerini 1 kereden başka hiçbir yerde çıkarmazken, bizim CHP bütün liderleri bütün miting alanlarında çıkarmaya başladı... İşte burada Erdoğan'ın taktiğini ve kıvrak zekasını yakalayamayan CHP, hep kazanma umudunu yüksekte tutarak etrafa gülücükler dağıtmaktaydı. Tabii bizler de bu gülücüklere ortak olarak çalışmakta... Düşüncelerimizi bu doğrultuda yazmaya ve çizmeye çalıştık... Ama asıl meselenin unutulduğunu seçimden 5 ay önce yazdık... Hep dedik ki, "CHP, ya tek başına seçimlere katıl... Ya da ittifak kursan bile diğer parti liderlerini meydanlara çıkarma... Onları miting alanlarından uzak tut" dedik... Bu düşüncemiz kimilerine çok ters geldi. Ama bugün bu ters bakışı onların yarattığı gün gibi ortada olduğu için artık bu saatten sonra haklı olsanız ne olur?.. Olmasanız ne olur?.. Gerçekten atı alan Üsküdar'ı geçtikten sonra kimse mızmızlık yapıp "Kimse beni anlamadı"ya gitmesin. Aksine herkes seni anladı da, sen milleti anlamadın demekten başka bir söz kaldı mı geriye?.. Neden mi? Ali Babacan bir miting alanına çıkarak millete ne dedi? "Abdullah Gül'ün size selamını getirdim." Yahu Atatürk düşmanı bir adamın o alanda isminin zikredilmesi doğru mu?.. Değil elbette... Peki mitingden sonra bunu masaya yatırıp da "Bu böyle olursa bazı bölgeler elimizde patlar" değerlendirmesi yapan oldu mu?.. Elbette olmadı. Peki ne oldu?.. Abdullah Gül'ün ismi söylendiğinde Ali Babacan'a ters bakıldı... Gezi olayları ve sonrasında tam bir Atatürk düşmanı olduğu kabak gibi ortaya çıkan... Milli bayramlarımızdan resmen yalanlar uydurarak kaçan Abdullah Gül'ün ismine şans verilmedi... Seçim sonrası da verilmediği ortaya çıkmış oldu. Peki bunu gündeme getiren var mı?.. Yok. Peki ne var?.. CHP suçsuz ama halk suçlu. Çünkü halk CHP'ye (yani Kılıçdaroğlu'na) oy vermedi. İyi güzel de kardeşim Erdoğan bu kadar yanlış yaptığı halde... Depremzedelere "Sizlerden para alacağım ama evinizi de yapacağım" yanlışını söylediği halde... Bu kadar pahalılık yaşatıldığı halde CHP neden oy alamadı?.. İşte bu sorunun yanıtını vermek için çıkın ortaya ve halktan özür dileyin.

ATATÜRKÇÜ CHP'LİLER NASIL PARTİ DIŞINA İTİLDİYSE... NASIL Kİ ONLAR HELALLEŞMENİN DIŞINDA TUTULDUYSA, AYNI ŞEKİLDE HALK DA CHP'YE HEP TERS BAKIYOR. ÇÜNKÜ DIŞLANAN ATATÜRKÇÜ CHP'LİLER İLE HELALLEŞMEYİ AKLININ UCUNDAN DAHİ GEÇİRMEYEN BİR CHP, ASLA BAŞARILI OLAMAZ... Bugün halk ne diyor? "Bu CHP hiçbir zaman kazanamaz... Çünkü parti içi kavgalar bitmedikçe CHP asla iktidar olamaz... Ayrıca Atatürk deyip duruyorlar. Ama Atatürk'ten bir santim dahi ileri gidemiyorlar. Seçim nutuklarında söyledikllerinin hepsi doğrudur... Harika çıkış yolları sundular. Ama iş seçim zamanına gelince şu görülmüştür: CHP pahalılığı halka bir türlü anlatamamış... Mutfaktaki yangın hiç de iktidarı aşağı edecek seviyede olduğunu vurgulayamamış...Terör olaylarında suçlandığı halde kendini savunacak o kadar çok doneler varken daha bir tanesini bile videolarla meydanlara taşımamış (veya taşıyamamış).. Üstelik bir de bu yetmiyormuş gibi (bazı vekiller hariç) diğer CHP'li vekillerin Genel Merkezdeki bazı katlara çıkmaları yasaklanmışken... Size kim inanır?.. Kimse inanmaz... Hatta ve hatta iktidarı suçlu kılacak o kadar çok doneler ve belgeler varken Cumhur İttifakı'nın yüzde 10 bile oy alamaması gerekirken... Aksine yine yüzlerce vekilini Meclis'e sokmayı başarırken... CHP'nin kendi vekil şansını 6'lı Masa'daki Millet İttifakı'na katılan partilere kaptırması ne derece doğrudur? Hiç mi bunların planı ve projesi yapılmaz?.. Örneğin Ekrem İmamoğlu İstanbul'u nasıl kazandı?.. Tek başına CHP adayı olarak çıktığı için kazandı. Ama siz parça bölük pörçük partileri kanatlarınızın altına alırsanız, onlara büyük şanslar tanırsanız işte CHP eski vekil sayısını değil geçmesini... Tutturamadığına şahit olursunuz... Tıpkı bugünkü gibi. Onun için bundan böyle CHP asla ittifak anlaşması yapmamalı. Seçimlere tek başına girmeli. Atatürkçü vekilleri tekrar kucaklayarak seçimlere startı vermeli. Yoksa iktidarın arkasından daha çoooook nal toplar.