CHPde değişim isteyenler, önce kafalarını değiştirsinler

CHPde değişim isteyenler, önce kafalarını değiştirsinler

Ökkeş Ağaoğlu

 

YILLARDAN beri iktidar olamamanın acısını artık yüreğinde değil, bütün bedeninde hisseden CHP ve ona oy verenler yine kara kara düşünmeye başladı...Neden mi?.. "Partim ne zaman iktidar olacak?.. Bu gidişte imkanı yok iktidar olamayacak. Çünkü söylenen hatalar söylenmesin... Çünkü seçimleri etkiler denile denile bugünlere geldik..." İşte bu gerçeğin bozuk gidişini kılıfına uydurmaya çalışanlar, şimdi de değişim adı altında yeni bir siyasi lügat keşfederek gündem oluşturmaya çalıştılar. Peki ne zamana kadar gidecek bu lügat?.. Onu kimseye bilmiyor.. Neden bilmiyor biliyor musunuz?.. Çünkü değişimin öncülüğünü yapanlar, ortaya çıkıp da "Şundan (veya) şunlardan ötürü değişmemiz gerekiyor" demiyor. Hatta diyemiyor. Neden? Çünkü kafaları değişmedi de ondan... Ve bu gereksiz düşünceler içinde boğulan CHP'li seçmen de haykırıyor... Bağırıyor... Çağırıyor... Ama onları dinleyen kim?.. CHP'nin merkez binası sanki bir kale görünümünde... Ne o binanın dış görünümü insanı ısıtıyor... Ne de içine girildiğinde normal bir cevap alabiliyorsunuz... Sadece uzay modülünün boşlukta bıraktığı yedek tankları gibi yeni gelenler hep yenileriyle tazeleniyor... Ama eskiler oldukları yerde duruveriyor.

KİM NE DERSE DESİN CHP'DE BUGÜNÜN ESKİLERİNİN YERİNE ESKİ ATATÜRKÇÜLER YENİ OLARAK PARTİYE KATILIRSA CHP BÜYÜK YOL KATEDER... ÇÜNKÜ BUGÜNKÜ GİDİŞATI TAAA O ZAMANDAN GÖREN ESKİ CHP'LİLERİ PARTİDEN ATANLAR UTANSIN... Burada sürekli eski hataları dile getirerek bıktırıcı olmak istemiyoruz. Ancak eski CHP'nin hatalarını bugüne taşıyanlar, bugün o partiden uzaklaştırdıkları eski CHP'lilere ne diyecekler?.. Hiçbir şey diyemezler... Ama Kılıçdaroğlu ne diyor?:"6'ı Masa değil,, gerekirse 16'ı Masa"... Yani inadını halâ sürdürüyor... Oysa miting alanlarındaki hataları gözler önüne serdiğimizde kimse sözlerimizi kâale almıyordu. Ayrıca miting alanlarında (kaç tane miting yapılmışsa) hemen hemen hepsinde aynı kelimeler söylendi, duruldu. AKP iktidarı, "CHP terör destekçisi" diyerek alanlarda bağıra bağıra mitinglerini yaparken... Bizim meşhur siyaset adamlarımız güya akıllarınca CHP'yi iktidara taşıyacağını düşünerek AKP'nin terör desteği suçlamasına bir karşılık dahi vermediler... Neden biliyor musunuz?.. Yan gelip yattılar da onun için. Ayrıca CHP, kalıplaşmış kişilerin üzerinden siyasetini yaparken, alanlara 6'lı Masa'nın liderlerinin hiçbirini konuşturmamalıydı. Ama konuşturdu ve bir o kadar puan kaybetti. Oysa Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın liderlerini neredeyse hiç konuşturmayarak kendisinin tek başına Millet İttifakı'na karşı savaştığı izlenimini verdi. Ve bunu da başardı. İşte burada Kılıçdaroğlu'nun barış partisiyiz görünümünü vermek için 6'lı Masa'yı kurarken o masada ağırlığını hissettirecekti. Ve ittifak gereği olarak yeni katılan partilerin vekil sayısını azımsanacak kadar az tutacaktı. Ve en büyük vekil çoğunluğunu kendisi alacaktı. Bir defa bunun savaşını vermedi... Daha doğrusu verilmedi. Halkın değişik isteklerine kulak bile vermedi. Bugün bile halâ halkımız CHP'nin ittifakta yanlış yaptığını söylerken, Kılıçdaroğl'nun "Gerekirse 16 Masa" ifadesini kullanması ise, halkını umursamadığını gösteriyor.

DEĞİŞİM NASIL MI OLMALI?.. İLK ÖNCE KAFALAR DEĞİŞMELİ... İLK ÖNCE CHP DÜŞÜNÜLMELİ... İLK ÖNCE PARTİDEN ATILAN ATATÜRKÇÜ VEKİLLERLE BARIŞARAK HELALLİK İSTENMELİ... ÇÜNKÜ HEM ATATÜRKÇÜYÜM DİYECEKSİNİZ... HEM DE ATATÜRKÇÜLERİ PARTİNİN DIŞINA İTELEYECEKSİNİZ... YEMEZLER... Ne olursa olsun CHP yerel seçimlerde hiç kimseyle ittifak yapmamalı... İttifak yapacaksan eğer, partinin ağırlığını göz önünde bulundurmalısınız... Siyaset anlayışı içinde barışsever gözükmek istiyorsanız, ilk önce partiden attığınız veya istifa etmesini zorladığınız eski Atatürkçü vekilleri merkez binasına taşımalısınız. Ve onlardan özür dileyecek kadar erdemli hareket etmelisiniz. Çünkü Abdullah Gül'ü CHP'nin adayı gösterilmesinden tutun... Ekmelettin'in tuzağına düşürülen bir CHP'yi korumaya ve kurtarmaya çalışan eski Atatürkçü CHP'li vekilleri (sırf eleştirdiler diye) onları patiden uzaklaştıranın mantığını kimse açıklayamaz. Açıklaması için ya aklını kaybetmiş olacak... Ya da CHP'nin kuyusunu kazmış olacak (Ki, bu durumda her ikisi de uygulanmış durumda)... Yani CHP için barış adına hiçbir şey yapılmazken, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun 6'lı Masa'da ağırlıklarını hissettirmeye çalışmaları CHP'nin en büyük hatası olmuştur. (Ki, 6'lı Masa da olmadan bu kadar vekilin üstünde bir vekil sayısı çıkarabilirdi)... Neden bunlar düşünülmüyor?.. Neden CHP ve onun yalaka takımı 20 bin sandık görevlisinin olmadığını halka açıklayarak bundan sorumlu vekilleri kapı dışarı etmiyor?.. CHP ilk önce bu kafaları değişmeli... İlk önce şu saçma sapan ittifak anlayışının dışına çıkmalı. Önüne hangi parti çıkarsa çıksın hepsini ağır eleştirilerini kullanarak ezip geçmeli. Yoksa CHP'de değişim isteyenler ya istedikleri olmayınca ayrı bir parti kuracaklardır... Ya da yeni (ve boş kafa) kadrolarla yağdanlık takımlarını parti sıralarına oturtacaklardır. Bu bugün kabak gibi sırıtıyor...