Eli taşlı kişilerin yanında polisler duruyorsa, bu devletin ayıbı

Eli taşlı kişilerin yanında polisler duruyorsa, bu devletin ayıbı

Ökkeş Ağaoğlu

 

SON günlerde miting alanları öylesine doluyor ki, buna en çok sevinen de tabii ki CHP oluyor... CHP son günlerde demeyelim ama son yıllarda başarı üzerine başarı kazanıyor. Bunu da kazanırken halkın sevgisini hanesine kazandırıyor. Nasıl kazandırmasın ki!..

 

Ama gel gelelim Erzurum’daki İmamoğlu’na taşlı saldırının iğrenç yüzünü görmek hepimizi fazlasıyla üzüverdi. Nasıl üzülmeyelim ki?.. Böylesi derin bir olayda ortada kalan halkı da taşlatmak olayı var. Bu olayı yaratanların üzerinden her ne kadar İmamoğlu’na ve muhalefete sert demeçler verilse de, bu tür taşlama olaylarına daha ciddi bir çerçeveden bakmaları gerekirdi. En azından Cumhuriyet Savcılarının devreye girerek hükümeti de bilgilendirmesi... Ve aynı zamanda da CHP’yi de bilgilendirmesi gerekirken... İşin içine siyasetin girmediği toplumsal bir güvencenin insanlara ve CHP’i verilmesi gerekmez miydi?.. Ama yapılması gereken bu girişimlerin aksine hiçbir hareket yapılmazken... Siyaseten bu kadar katı açıklamalarla muhalefete yüklenmenin de bir manası olmamalıydı... Zaten olamaz da...

SÜLEYMAN SOYLU, “BU ARKADAŞIN GÜNDEM İÇİNDE VE KENDİ İÇLERİNDE BİR REKABETİ VAR” DİYOR... HATTA “ÜÇÜ DE BİRBİRİNİ SEVMİYOR. NEFRET EDİYOR” DİYOR. OYSA TAŞLI SALDIRIYI BU KONUYA BAĞLAMANIN NE ALAKASI VAR SAYIN BAKAN?.. Bakan Soylu, bir TV kanalına çıktı ve bu olay üzerine açıklamalarda bulundu. Bulunurken de İmamoğlu’nu yerden yere vurmak için adeta eline büyük bir fırsatın geçtiğini hesap ederek “Yalan – Yanlış” konunun üzerinden İmamoğlu’na yüklendi de yüklendi. “Bu arkadaşın bir gündem hastalığı var. Gündemden düştü artık... Yani... Ve kendi içlerinde bir rekabeti var. Zaten üçü de birbirini sevmiyorlar. Nefret ediyorlar. Bunu herkes görüyor. Bay Kemal, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu. Birbirlerinden nefret ediyorlar. Esas rekabetleri bize değil, esas rekabetleri kendi içlerinde... Başka bir yeri gösterebilecek iken, getirip inadına bu işi burada yapmak istemesinin temel sebebi, bu kavgayı kanatmak” diyor ve devam ediyordu. (.......) Kalabalık toplayamadıkları için o bölgede miting yapmak istediler” diyerek devam ediyordu. Oysa yanıldığı çok noktalar vardı. Birincisi, Kemal Kılıçdaroğlu hangi bölgeye ve hangi miting alanına gitse Ekrem İmamoğlu’nu ve Mansur Yavaş’ı da beraberinde götürüyor. Ayrıca Kılıçdaroğlu’nun Ekrem İmamoğlu için “O benim evladım” diyor ve Soylu’nun iddiasını aylar öncesinden yaptığı bu açıklamayla çürütmüş oluyordu. Hele ki Mansur Yavaş, “Kemal Bey, benim Genel Başkanım” diyor ve “Onun Cumhurbaşkanı olmasını istiyoruz” diyerek özgüven tazeliyordu. Burada asıl olan Soylu’nun yanıldığı noktaların çok olduğu orta yerde seyrediyor.

BU OLAYA PROVOKASYON DEMEK ÇOK YANLIŞ BİR TEŞHİSTİR. BİR DEFA PROVOKASYON OLMASI İÇİN İMAMOĞLU’NUN VE HALKIN TAŞLARDAN NASİPLENMEDEN POLİS OLAYA MÜDAHALE EDERDİ. VE PROVOKASYONU ORTAYA ÇIKARIRDI... Bakan Soylu diyor ki, “Erzurum’da halk İmamoğlu’nu protesto etti” derken hiç TV’ye bakmadığını... Taşlama olayını izlemediğini söyleyebilir mi acaba?.. Tabii ki söyleyemez. Çünkü siyaseten ne kadar da muhalefetten hoşlanmasa da, sorumluluk gereği bu olayı baştan sona kadar izlemiştir. O alanda ne İmamoğlu’na karşı ciddi bir protesto vardı... Ne de halkın isteksizliği... Herkes ellerinde Türk bayraklarıyla gelmiş İmamoğlu’nu ve Millet İttifakı’nı desteklemek için kalabalık oluşmuştu... Şimdi Soylu, bu gelişmeleri (mutlaka izlemiştir) ve sonra da şu ilk açıklamayı yapmıştır: “Ekrem İmamoğlu’nun mitingine düzenlenen saldırı bir tiyatro...” Oysa eğer ki bu tiyatro ise, o zaman Soylu’nun eline hatırı sayılır kozun geçmesi gerekmez miydi?.. Örneğin, eli taşlı kişiler neden hemen yakalanmadı?.. Aksine eli taşlı kişiler yanlarında polisleri gördükleri halde taş atmaktan hiç çekinmediler. Hatta yanlarında bulunan polislerin, “Ben seni korurum” edasıyla birlikte yürümesinin neresi provokasyon?.. Ayrıca eğer ki provokasyon olsaydı, polis, yanında bulunan taşlı gençleri hemen tutuklar... Ve tutuklu gençlerin ilk ifadelerinde “Bu provokasyon için CHP bilhassa bizzi tuttu” demelerini kayıt altına alıp CHP ve İmamoğlu hakkında suç duyurusunda bulunmaz mıydı?.. Ayrıca polis, eli taşlı terörist kılıklı kişilerle yanyana duruyorsa... Ve polisler kıllarını kımıldatmıyorlarsa, bunun neresi CHP provokasyonu?.. Bakalım daha neler göreceğiz?..