Halkı kullanmayı değil, rahat ettirmeyi düşünün

Halkı kullanmayı değil, rahat ettirmeyi düşünün

Ökkeş Ağaoğlu İKTİDAR partisi ne yaparsa yapsın muhalefet karşı değil, enflasyona karşı mücadele etmeli. Yok edilmiyorsa (Ki edilmiyor) ne muhalefete çatacaksınız... Ne de belediyelerine... Neden mi?..

 

Bugünkü doların fiyatını söylemek her şeyin cevabını verir... Verecek de... Bir defa 1 Amerikan doları 20 lirayı zorluyorsa, iktidar hiçbir konuda muhalefete saldıramaz... Saldırmaya hakkı dahi yoktur. Ayrıca halkın ucuz ez ve ucuz çarşı pazar alışverişi yapmaları için ekonomik ve mali program sunuluyorsa (Ki bunu muhalefet yapıyor ve dosya dosya hazırlıyorken) kalkıp da muhalefete "Siz ülkeyi yönetemiyorsunuz" mu denilecek?.. Hiç böyle saçma sapan politika yapılır mı?.. Hayat pahalılığı son noktaya geldi denilemeyen, hatta son nokta hükümetin değişmesinde gerçekleşeceğine inanılan siyasal hareketlilik hükümeti öylesine rahatsız ediyor ki, ne çarşıya çıkıp halkla yüz yüze gelebiliyorlar... Ne de enflasyonu durdurabiliyorlar.

HÜKÜMET SÜREKLİ CHP'YE TEK PARTİ DİYE SAVAŞ AÇIYOR... OYSA BUGÜN TEK PARTİ DURUMU YAŞANMIYOR MU?.. NE VARSA, HER ŞEY HÜKÜMET VE PARTİSİ İÇİN GEÇERLİLİĞİNİ KORUYOR... NE MUHALEFET PARTİLERİNE SICAK BAKILIYOR... NE DE ONLARA CENTİLMENCE EL UZATILIYOR... İNÖNÜ'YE DUA ETMELİLER... Tarihini bilmeyen kişiler Atatürk'ten tutun İnönü'ye kadar ağıza alınmayacak hakaretlerde bulunuyorlar. Oysa çoğulcu parlamenter sisteme geçiş fikrine hayata geçirmek için devrimler yapan Atatürk, Cumhuriyet'i kurmakla her şeyi başarmış oldu... Ve ardından İsmet İnönü devletin başında bulunurken, çok partili parlamenter sisteme geçişi hızlandıran kişi olmuştur... Bugün cahillikle hareket ederek devletin kurucularından olan İnönü'ye hakaretlerde bulunmak cahilliğin ve bilgisizliğin dibi olmuştur... Öyle ki bugünkü acımasız muhafazakar kanadın kurucuları olan demokrat partililerin liderleri Meclis'te ve kokteyllerde İnönü'nün koluna girerek bağlılıklarını ve sevgilerini sunmuşlardır... Çünkü savaşlar kazanan ve Anafartalar Komutanlığı ile ülkenin kurtuluşunda çok önemli kozlar yaratan İnönü'ye tarihi sorumlulukla saygı duymak geçmişteki muhafazakarlarda vardı. Bugün ise değil muhafazakarlık bölümünde duran kişinin CHP ile yan yana gelmesini... Kılıçdaroğlu'na yapılan linç olayında bile susarak kin ve nefretlerini açıkça gösterebiliyorlar. Hiç böyle katı bir rejim olabilir mi?.. Sadece koltuğu düşünmek ve "Benden sonrası beni ilgilendirmez" kafasıyla hareket etmek ve halka dönüp bakmamak siyasetin en büyük tuzağına düşmek demektir.

SADECE SEÇİMLERDE HALKIN YANINDA OLMAYI DÜŞÜNMEK POLİTİKACININ EN BÜYÜK SUÇUDUR... HATTA HATASIDIR... ÇÜNKÜ 60 MİLYONA YAKIN KİŞİNİN YOKSULLUK YARDIMI ALDIĞI BİR ÜLKEDE ENFLASYON YOK... BÜYÜME PLANIMIZ AYNEN DEVAM EDİYOR DEMEK HALKI KANDIRMAK DEMEK... Kiralar yüzde 100 artarken, hükümet neden buna bir şey demez?... Kanun Hükmünde Kararnameler her konuda yürürlüğe girerken, "Kiralara (tüfeye göre) yüzde 30'un üzerinde zam yapılamaz" diye bir kararname çıkartılamaz mıydı?.. Bal gibi çıkartılırdı... Ama çıkartılmadı... Neden?.. Bu halka yardım etmek ve onlara nefes aldırmak için yapılması gereken bir adım değil miydi?.. Ayrıca çarşı pazar ekonomisine yönelik sağlam bir duruş sergileyen yapılan zamlara karşı neden milli duruş sergilenemiyor?..Sürekli ithalat rejimini önde tutarak halkı inim inim inleten bu sistemin yerine ihracat sistemine dönüş neden yapılmaz?.. Veya yapılamaz?.. İşte bunlar basit görünse de, her zaman zor olan ve gerçekleşmesi hiçbir zaman istenmeyen halkı sefilliği tercih edilmiş ve Türkiye içinden çıkılmaz bir ekonomik bunalıma girmiştir... Bunun neresinden dönersek kâr denilse bile, bugün maaşlara yüzde 200 zam yapılsa bile, 3 ay sonra bu zammın eriyeceğini herkes iyi biliyor ama yanlıştan yine de dönülmüyor?.. Neden?.. Çünkü Cumhuriyet düşmanlığı devam ediyor da ondan. Onun için halk Cumhuriyet rejimiyle rahat etmişse (Ki etmiştir çünkü kendi yağıyla kavrulan bir ülkedir ve kendi kendine yeten konumundadır) tam da buradan dönüp yokluğu seçmek ve ülkenin her şeyini satmak hiçbir akla sığmıyor... Halkı oy almak için kullanmayın, onları rahat ettirmeyi düşünün...