Hükümette İmamoğlu korkusu başladı

Hükümette İmamoğlu korkusu başladı

Ökkeş Ağaoğlu

KOLAY değil, yıllarca İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni yap ve ondan sonra seçimde büyük şehri vermemek için her türlü oyuna başvur... Kabul edilir gibi değil... Düşünün oylar sandıklara atılıyor, zarfların içindeki oyların sadece bir tanesinde “Oyun oynanmış” diyerek seçim kurullarına talimat ver... Oyları iptal ettir...

 

“Bir şey olmamış ama mutlaka bir şey olmuş” gibisinden saçma sapan laflarla ortaya yeni bir tezgah sürmeye çalış... O tezgahın getirisi olarak tarikatler, cemaatler, merdiven altı Kuran kursları, çeşitli vakıflar ve enteresan kuruluşları İstanbul Belediyesi bütçesinden beslemeyi hedefle... İşte İstanbullu bunları düşünmeli... Düşünüyor da artık. Nasıl düşünmesin ki?.. Bir yerde tek bir oyla hükümetler devrilirken, İmamoğlu’nun 6 – 7 bin oyla kazandığı İstanbul seçimini iptal ettiren hükümetin pili ve takatı bitmiştir artık... Bunun eksisi o kadar fazla ki, saymakla bitmez. Ama hükümet kendi kendini bitirdi. Daha ne diyebiliriz ki?..

AKP’Lİ SEÇMEN NE GERÇEKLERİ ÖĞRENMEK İSTİYOR... NE DE HAYATI TANIMAK İSTİYOR... ONLAR İÇİN ÖNEMLİ OLAN ŞEY AKP HÜKÜMETİNİN DEVAMLI BAŞTA KALMASI... OYSA BU KADAR ENFLASYONDAN SONRA BAŞTA KALMASINI NASIL DÜŞÜNÜLEBİLİR?.. AKP hükümeti kendi seçmenine “İstanbul Belediyesi Topal Ördek” olacak diye söz vermişti.. Bu sözü İstanbul seçimlerini kazanan İmamoğlu’ndan hemen sonraydı. Daha doğrusu kazanan kişi tebrik edilecekken, aksine her türlü baskıyı ve olumsuzlukları peş peşe sıralamak için savaş başlatıldı. Düşünün, İstanbul Belediyesi 300 otobüs almak için AKP’nin imzasını bekliyor... Ama o imza bir türlü atılmıyor. Atılması için her türlü centilmenlik ve siyasi duruş sergileniyor... Fakat gelin görün ki AKP 300 otobüsün İstanbul’a gelmesini engellemek için imzasını atmıyor... Ama lafa gelince “İstanbul Belediyesi çalışmıyor” diyerek İmamoğlu’nu İstanbulluya şikayet etmek için her türlü siyaset yapılıyor. Hele ki Boğazları Şehircilik Bakanlığı’na bağlayan AKP hükümeti, kendi seçmenini etkilemeye çalışıyor. Oysa seçmenler bir türü okuma alışkanlığını kendinde görmüyor. Bir kere olsun muhalif bir kanalın ekranını açsa her şeyi görecek ve anlayacak. Ama AKP seçmeni bunu hiç düşünmüyor ve bir hayal dünyasında yaşıyor... Onlara göre hayat toz pembe... Her yer güllük, gülistanlık... Yemyeşil ovalar köylere sirayet etmiş gibi... Ama AKP seçmeni, köylünün mekanını ve toprağını almak için her türlü baskının yapıldığını bir görse, işte o zaman her şeyi anlayacak... Ama anlamak istemiyor adeta... Bir AKP’liye “Ülke borç batağında... 450 milyar dolardan fazla dış borcumuz var. İç borç da bundan eksik değil. Beton turizmiyle ülkeyi kalkındıracağım diyen AKP hükümeti, yandaşları sayesinde bozuk giden ekonomiyi hiç göstermiyor. Hele ki ülkede işsizlik had safhada” deseniz size vereceği yanıt şudur: “Yalan söylüyorsunuz... Ülkede hayat çok güzel gidiyor...”

İMAMOĞLU BANGIR BANGIR GELİYOR... SONUNDA BUNU ANLAYAN AKP HÜKÜMETİ, İMAMOĞLU’NUN ÖNÜNÜ KESMEK İÇİN ÇEŞİTLİ GELİŞMELER YARATMAYA BAŞLADI. BAŞARILI OLUR MU? BUNU BİLEMEYİZ AMA İMAMOĞLU’YLA UĞRAŞIRSA DİBİ BOYLAR. KORKULARI BU... Son olarak İmamoğlu hakkında hapis kararı çıkarılmak isteniyor. Neden?.. Seçim kuruluna karşı hakaret edildiği gerekçesi üzerinde duruluyor. Oysa İmamoğlu’nun avukatı da bu suçlama karşı şunları söylüyordu: “Herhangi bir ceza verilmesi hukuken mümkün değil. YSK üyelerine yönelik bir kasıt da içermeyen sözlerden dolayı ceza verilmesi komedi” demişti. Şimdi hukukun geleceği noktayı... Ceza-i müeyyide kararlarını şimdiden kestirmek ve olay üzerinden görüş bildirmek hata olur. Ancak hata olmayan bir tek şey vardır. O da şudur: “Ekrem İmamoğlu olası bir cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olursa, AKP’yi gerçekten sandığa gömer.” İşte bu gerçekten korkan AKP, İmamoğlu’nun önünü keserek CHP ve İYİ Parti’yi de siyaseten durdurarak Millet İttifakı’nı İmamoğlu üzerinden dağıtmak... Yani AKP’yi şimdiden İmamoğlu korkusu sarmış durumda. Ama şu unutulmamalıdır ki Millet İttifakı’nda bir tek İmamoğlu yok ki... Mansur Yavaş da var... Eskişehir Belediye Başkanı da var. Bu gerçekleri durduramayan AKP istiyor ki “Bir tek İmamoğlu’nun önünü kesersem Millet İttifakı’nı dağıtırım”dan yola çıkmak ve milleti de buna inandırmak istiyor. Daha doğrusu AKP hükümeti, “Millet İttifakı’nın en kuvvetli adayı İmamoğlu’dur ve onu hatalarından dolayı görevden aldık” diyerek İstanbulluyu ve böylelikle CHP ve İYİ Partili seçmeni etkilemek istiyor. Bunun başarır mı?.. Asla başaramaz... Hatta ters de tepebilir. Hadi birkaç gün önce bir AKP’li vekil şöyle demişti: Bir kıvılcımın kopmasından korkuyorum. Koparsa AKP biter... AKP biterse biz de biteriz” demişti... İşte o kıvılcım, AKP hükümetinin İmamoğlu üzerinde yanlış politika yaparak açlığı ve sefaleti görmezden gelmesi olacak... Şimdilik güç zehirlenmesiyle bunu kabullenmeyen AKP hükümeti, yavaş yavaş kabullenecek gibi gözüküyor. Çünkü AKP içinde çatlaklar başladı bile. Hadi hayırlısı.