İsrail Hizbullah’tan korkuyor, Amerika da İran’ı vurmak istiyor

İsrail Hizbullah’tan korkuyor, Amerika da İran’ı vurmak istiyor

Ökkeş Ağaoğlu

SONUNDA İsrail isteğine kavuştu ama bu istek kıyımdan başka bir şey değildi...

Düşünün milletin dairesini... Arsasını... Toprağını... Bağını... Bostanını... Parkını... Villasını... Müstakil tarım arazilerini satın alan İsrail, Filistinlileri sonunda tuzağa düşürdü ve sivil merkezlere yönelik mevzilenmeye başladı... Savaş alanı olmayan sivil merkezlere vahşice saldıran İsrail, yeni bir Haçlı Ordusu’nun da öncülüğünü yapan şımarıklığına soyundu... İyi güzel de, sen milletin toprağını ve arsasını... Ve tabii ki tapularını aldığında o ülkenin sahibi mi oluyorsun?.. Yoksa tapulu alanla çevrili olan alanın mı sahibi oluyorsun?.. Tabii ki tapunun bahsettiği yeri alarak... Ama İsrail aldıkları kalkmayan malların tapularını yanyana getirme cinliği yaparak “Burası benim toprağım... Bende tapusu var ve bu alanlar benimdir” demeye başladı. Tabii bunu derken ilk başlarda böylesi savaş durumuna geçmeden nabız yoklayarak ve biraz da uyandırmayarak bu çıkışını yapıyordu. Sonra ne oldu, “Satmayın, evlerini vermeyin... Topraklarınızı koruyun... Tarım arazilerinizi bunlara vermeyin” denilse de Arap kafası olduğu için “Bir yerine 10 misli para veriyorlar. Tabii ki satarım” diyerek gelen uyarılara kulak asmıyorlardı. Peki sonra ne oldu?.. İşte bugün o asmadıkları ve kulak arkası yaptıkları uyarılar şimdi hiçbir yere asamazlar. Çünkü İsrail canisi kıyımına devam ediyor.

İSRAİL’İ KORUMAK İÇİN HAREKETE GEÇEN AMERİKAN UÇAK GEMİLERİ LÜBNAN’A HAREKETLENMİŞTİ... AMERİKA FİLİSTİN OLAYINA DOĞRUDAN MÜDAHALE EDEMİYOR, ÇÜNKÜ KAMUNUN TEPKİSİNDEN ÇEKİNİYOR OLABİLİR... Askeri strateji oyunlarına bakıldığında yine savaş oyunlarının oynandığını rahatlıkla görebilirsiniz... Çünkü Amerika’nın olmadığı yerde savaş olmadığı gibi... Olduğu yerde de mutlaka savaşlar, çatışmalar ve terör olayları olur. Bunun aksini kimse ispat edemez... Edenin de ispatı elinde patlar. Çünkü bu duruma verilecek örnekler çoktur. Örneğin İsrail’in savaş durumunda yenik düşmemesi için Amerikan uçak gemileri Akdeniz’e, Lübnan’a doğru hareket etmişti. Öyle ki Lübnan’a gitmesinin nedeni, İsrail’in Hizbullah ile çatışmasını önlemek içindir. Çünkü Lübnan’ın kuzey ve doğusunda Suriye, güneyde İsrail, batıda Akdeniz ile çevrili olan bir ülkedir. Üstelik Kıbrıs ile de denizden sınırı bulunmaktadır. Son derece stratejik yeri olan Lübnan’ın böylesi önemli yerde olmasına önemli kılan bir örgüt daha vardır. O da Hizbullah’tır. Yani Lübnan Hizbullah’ı. İşte Amerika’nın gayesi Hizbullah’a karşı savaş stratejisi yaparak İsrail’i savunmak ve korumak... Tabii bu arada da İran’ı harekete geçirmek için Lübnan’ı bombalaması gerekiyor. Kimin? Tabii ki Amerika’nın. (Ki, Amerika inanın bunu da yapar.) Zaten yapmak için can atıyor. Ayrıca can attığı bir konu daha vardır ki, o da İran’dır. Nasıl ki İran ile Lübnan arasındaki en önemli bağlantı Hizbullah ise, Amerika’nın da başağrısı İran’dır. Çünkü hem İran’ı nükleer alanlarda elini kolunu bağlamak için harekete geçmek istiyor... Hem de İran’daki Amerikan konsolosluğunda meydana gelen olaylarda karizması çizilen Beyaz Saray’ın tekrar eski şöhretine kavuşturulması amacı güdülüyor. İşte burada tam da iki düşman ülkeye, iki düşman Batılı kafadaki ülke arasında savaş yapılacak gibi görünüyor. Ancak Amerikan toplumu bu savaş gibi durumlarda çok duyarlı ve kendi başına karar vererek büyük protestolara sebep olabilir. Bu da Amerika’nın prestijini sarsar. Beyaz Saray da bundan çekiniyordur mutlaka.

İSRAİL’İN EN BÜYÜK BELASI HİZBULLAH’TIR... HİZBULLAH 17 SENE ÖNCE HİZBULLAH İLE ÇATIŞMIŞ VE ARKASINDAN ATEŞKES İLAN EDİLMESİ İÇİN TEKLİFTE BULUNMUŞTU... ÇÜNKÜ HİZBULLAH ASKERİ SİLAHLARA SAHİPTİ... İsrail’in bir bilinen bir de bilinmeyen yanı vardır. Bilinen yanı, vicdansız oluşu... Çocuklara saldırışı... Aileleri rakam olarak görüp onları öldürmeleri... Dünya kamuoyunun düşündüklerine bakmayışı... Sırtını Amerika’ya dayaması ve Avrupa Birliği’ni de çantada keklik görmesi... İşte bunlar savaş stratejilerinde yeni bir oyunu temsil etmiyor. Yeni ittifakları temsil ediyor. Bu yeni ittifakın adı da Haçlı Ordusu’dur. Zaten geçmişteki büyük çekişmeler... Haçlı Ordusu’nun nasıl çıktığına değinmeyeceğiz. Eğer değinecek olursak sayfalar yetmez. Sadece şunu anlatmaya çalışalım ki Amerikan Lübnan kıyılarına savaş gemilerini yanaştırırken, istiyor ki İran’ı harekete geçsin ve İsrail’e saldırsın... İşte o zaman bu savaşa müdahale ediyoruz dümenini Amerikan halkına yutturarak doğrudan savaşın içine girecek. Bunlar an meselesi... Neden mi?.. Çünkü az önce açıklanan habere göre İran ve Suriye, Filistin olayındaki gelişmeler üzerine birer uyarı yaptılar ve KATAR, FRANSA, SURİYE ve İRAN, İsrail’i son kez uyardı... Sivil vatandaşlara acımasızca atılan bombaların durması için çağrıda bulundular. İran ise müdahale edeceğine kadar ciddi açıklamalarda bulundu. İsrail ise bunlara kulaklarını tıkamış, adeta Lübnan’ın harekete geçmesi için çabalıyor. Neden? Çünkü Lübnan Hizbullah’ıyla 2006 yılında savaşmışlardı. Savaşın nedeni İsrail’in o yıllarda Lübnan’a saldırması ile başlamıştı. Tam 33 günlük bir savaştan sonra İsrail tek taraflı olarak ateşkes ilan etti. Bu da Hizbullah’ın nasıl modern silahlarla donanımlı olduğunu gösteriyordu. Tabii Batılı kaynaklar da Hizbullah’ın korkunç şekilde büyüdüğünü.. Bunun bir terör örgütü değil, ancak bir devlet ordusunun yapabileceği bir savaş olacağını yazmıştı.

DÜNYA SAVAŞI OLUR MU? TABİİ Kİ OLUR... OLMAMASI İÇİN HİÇBİR NEDEN YOKTUR... ÇÜNKÜ KURUNUN YANINDA YAŞ DA YANAR MİSALİ BU BOP’U HAREKETLENDİRME PLANLARI DA YAPILIYORDUR... İsrail – Filistin savaşına müdahale edecek herhangi bir ülke, kurunun yanında yaş da yanar misali kendi topraklarını koruyamaycak duruma da düşebilir. Hele ki Suriye, Irak ve İran’ın kuzeyinin cılızlaştırılması bu duruma çok elverişli görülmektedir. Ama hiç hesapta olmayan gelişmeler de BOP’u yapayım derken, her şeyi bok edecek yeni bir eylem planının içinde kıvranabilir Amerika... Daha doğrusu İsrail ile Hizbullah çatışmaları teröristler değil de devletler arası bir savaş gibi devam ederse bu, Filistin – Suriye – İsrail anlaşmazlıklarının sonunu getirecek. Çünkü bu savaş tam da ona yakın devam edecek gibi. Belki Amerika çok büyük stratejik adımlar atacak ve gemilerini Yemen’e kadar götürecek. Bunları niçin yapacak? Eğer ki İsrail hem Filistinli Hamas ile ve Lübnanlı Hizbullah ile savaş durumuna düşerse, arkasını korumak için Lübnan’ı ve Yemen’den de İsrail’e saldıracak diğer güçleri durduracak. Şu anda bile İsrail’in Gazze’de işi pek o kadar kolay değildir. Çünkü Gazze’de istediğiniz kadar boş alanları bombalayın, o alana piyaden girmezse o bölgeyi düşmandan temizlenmiş veya haritanıza dahil etmiş sayılamazsınız. O halde İsrail’in Gazze’de neden işi zor biliyor musunuz?.. Çünkü Gazze’nin altı tamamen olduğu gibi tünellerden oluşmaktadır. Ayrıca İsrail Afganistan’da atılan bir yıllık bombaya eşit olarak 7 günde Gazze’de kullanmıştır. Bunun yanında Arap halkları da tamamen Hamas’tan yana tavır göstermektedir. Çünkü İsrail’in çizilen karizmasını kurtarmak için ordu sivil yerleşim birimlerine saldırırken... Hamas, piyade savaşında İsrail’i alanda beklemektedir. Nerede bekliyor?.. Tabii ki tünellerde. Daha doğrusu İsrail Hamas’ın tünellerinden ve Lübnan’ın Hizbullah’ından çekinmektedir. Çekinmesinin en büyük sebebi de, piyadenizin şehir içinde sokak çatışmalarında nasıl zarar göreceğiniz şeklindedir.

 

var addthis_config = {"data_track_addressbar":true};