İsrail'in Ortadoğu'da en büyük korkusu Hizbullah

İsrail'in Ortadoğu'da en büyük korkusu Hizbullah

Ökkeş Ağaoğlu

GÜN geçmiyor ki İsrail kana doymasın... Yıl geçmiyor ki bir devlet, diğer devletle ortak görüşe sahip olsun... Gün geçmiyor ki Ortadoğu adını kanlı savaşlardan çıkara bilsin...

Ve gün geçmiyor ki bunların hepsinin ardında saklı tuttukları Türkiye planlarının iğrençlikleri saklanabilsin... Her şey ama her şey Türkiye üzerinde oynanan bir oyun olarak tezgahlanıyor... Bunu unutmuş dümenine yatanlar bugün ülkeyi idare edenlerin ta kendisi değil mi?.. BOP eş başkanlığına soyunanların bugünü garipsemeleri kadar vahim bir unutma gerçeğini kabul edebilir mi?.. Onlar tüm bu olanları garipmiş gibi karşılayabilirler ama biz asla bunu garipsemiyorumuz ve zamanında söylenmiş ifadelerin bunların üzerine söylenmiş olduğunu çok iyi biliyoruz. Ama bunu kabul etmeyenlerin halâ partizanlık yaparak ülkesinin üzerinde oynanan kalleş oyunu göremeyecek kadar körleşmeleri bir zaman sonra hayatımızı zehir edecekleri mutlak iken... Gün bugündür diyerek tüm olumsuzluklara karşı birleşmeliyiz... Uyuyan halkımızı bu konuda uyarmalıyız.. Gerçekten de bir millet uyanıyoru tarih yapraklarından bugüne taşımalıyız. Halâ zaman ve vakit varken bunları böyle yapmanın doğru olduğuna herkesin inanmasını sağlamalıyız.

İSRAİL BOMBALARI TAM BİR VAHŞET... TAM BİR KATLİAM... HASTANE MASTANE DİNLEMİYOR.. ANNE ÇOLUK ÇOCUK DİNLEMİYOR... FİLİSTİNLİLERİN BULUNDUĞU HER BÖLGEYİ BOMBALIYOR... İsrail yarın çıkıp dese ki, "Biz saldırılarımızda haklıyız... Çünkü onlar bize terör estirdi... Bunu yapmak da bizi haklı kılıyor"... İşte burada yanıldıklarını anlamalılar... Çünkü savaş, er meydanıdır... Böyle şerefsizce masum halkın, çoluk çocuğun üzerine bomba yağdırmak değildir... Ayrıca terör olayını şu anda kim yapıyor?.. Tabii ki İsrail yapıyor... Neden?.. Çünkü terör diye adlandırdığı bir grup yüzünden bir sivil halkı ortadan kaldırmaya çalışıyor.. Yani devlet terörü uyguluyor. Böyle maceralarla yola çıkarak kendini haklı göstermeye çalışan İsrail, ne zamandan beri devlet yapısına sahip oldu da "Ortadoğu'yu artık değiştireceğiz" ifadesini kullanıyor?.. Onun için şu andan itibaren bu savaşın durmasına imkan var mı? Var... Peki durdurabilen var mı?... Hayır yok... Neden yok?... Çünkü Batılı ülkeler işte bugünleri her zaman yıllar öncesinden hazırladıkları ve her birisinin hazır oldukları için karşılarına bir rakip çıkmıyor. Daha doğrusu çıkamıyor. Çünkü siyasal görüşlülük farklılıklarını ortadan kaldıran Amerika, kendisinden uzak olan karakol devletler yaratmak istiyor. İşte bunların en başında da İsrail devleti geliyor.

TÜRKİYE, İSTESEYDİ BU OLAYLARI YILLAR ÖNCESİNDEN DURDURABİLECEK BECERİYE GÖRÜŞE SAHİP OLABİLİRDİ. ZATEN İSRAİL'İN TUTUMU VE AMERİKAN MANDASININ HER AN NETANYAHU'NUN YANINDA OLACAĞI BİLİNİYORKEN, ANKARA ŞAM İLE DİRSEK TEMASI ALIP BUGÜNÜ YAŞATMAYABİLİRDİ. Batılı ülkelerden tutun, birçok liderler de İsrail'e destek veriyor... Ayrıca Amerika'nın ileri karakolu olarak bildiğimiz İsrail'i desteklemesi pek de sürpriz değildir. Ama bunu engelleme olanağının olduğunu söylemek de hayalcilik değildir. Nasıl mı? Bütün kozlar Türkiye'nin elindedir. Nasıl ki Türkiye, Suriye meselesinde Suriye devleti ile yanyana olup sınırlarını birleştirerek emperyal güçleri bu bölgeye sokmayabilirlerdi. Nasıl ki İsrail bugün Filistinlileri yok etmek çabası yapıyorsa, taaaaa yolunda başında olarak Türkiye Suriye ve Irak'a yapacağı diplomatik görüşlerden sonra bölge halklarını Amerika'ya karşı tutumunu belli etmiş olurdu... Ve bundan çekinen de bugünün İsrailli çakalları görürdü. Ama ne yazık ki Türkiye, her konuda olduğu gibi hem Suriye meselesinde bir şey yapmadı... Hem de Filistin konusunda öylece kalakaldı. Şu anda ise ne kadar İsrail'e sen şöylesin - sen böylesin desek de bu konuşmaların hepsi yarım kalmakta. Çünkü sonuç alınamadığı için yarım kalmakta. Kalacak da. Çünkü resmen savaş haline giren İsrail ordusu, savaşı Hamas ile değil, resmen Filistinli halkla yapıyor... Masum insanların üzerine bombalar yağdırıyor. Ve dünya da seyrediyor.

2016 YILINDA İSRAİL İLE HİZBULLAH FENA HALDE KAPIŞMIŞLARDI. RESMEN SAVAŞ YAPTILAR. VE HİZBULLAH ÖRGÜTÜ, İSRAİL RESMEN DURDURDU. VE O SAVAŞTA İSRAİL ORDUSU, HİZBULLAH'TAN RESMEN ATEŞKES İLAN ETMESİNİ İSTEMİŞTİ. AMERİKAN UÇAK FİLOSUNUN NEDEN LÜBNAN'A YANAŞTIĞINI ŞİMDİ ANLIYOR MUSUNUZ? Bundan yıllar önce İsrail Hizbullah örgütü ile savaş haline girmişti. Ve korkunç bir savaşın tarihini de yazmışlardı. Yıl 2016 idi... Ve Hizbullah örgütü, İsrail ordusunu resmen durdurmaya başardı. Hatta İsrail ordusu, Hizbullah örgütünden ateşkes ilan etmesi için görüşmeye hazır olduklarını her zaman iletmeye çalışmıştı. Şimdi bu gerçekler biliniyorken, İsrail demir kafes olayına güvenerek kükremeye çalışıyor. Ve Amerikan uçak filosu da Lübnan açıklarına demirlemeye geliyor. Neden?.. Çünkü Lübnan Hizbullah'ı İsrail'in korkulu rüyası olduğu için... Çünkü siz istediğiniz kadar bir ülkeyi havadan bombalarla dövün. Bu bir şey ifade etmiyor. Eğer o bölgede hükümranlık sürmek istiyorsanız, piyade gücünüzü o devletin içine sokmaya mecbursunuz. İşte İsrail bu konuda kendine güvenemiyor. Çünkü Lübnan Hizbullahının ne yapacağını bilemiyor. Bunu çok iyi bilen ve bu tehlikeye gören Amerika da uçak filosunu Lübnan açıklarına demirliyor. Eğer İsrail Filistin olayında ve kara harekatında Lübnan Hizbullah'ını karşısında görürse bunu önlemek için Lünan'ı bombalayacak. İşte Amerikan donanmasının amacı da bu. İsrail'in önüne kim çıkarsa onu ya bombalayacak, ya da yok edecek.

YA İSRAİL DEVLETİ İLE ORDU ARASINDA BİR SORUN ÇIKACAK... YA AMERİKA'NIN MENFAATLERİ ZARAR GÖRECEĞİ İÇİN BU SAVAŞ DURACAK... YA DA ORTADOĞU'YU UYUTMA POLİTİKASIYLA BUGÜNÜ HAZIRLAYANLAR BÜYÜK HAYALLERİ OLAN İSRAİL DEVLETİNİ KURACAK... Bugün bazı duyumlar ortalarda dolaşıyor. Efendim neymiş, Netanyahu kendi ülkesindeki yapılanmasıyla milletine güven vermiyormuş... Efendim neymiş, İsrail bu yaptıklarının bedelini mutlaka ödeyecekmiş... Bunların hepsi yanlış düşünceler... Bir defa öyle siyasi diplomatik faaliyetler yapacaksınız ki... Bugünleri çok önceden görüp siyasi otoriterliğini bölge halklarıyla paylaşacaktınız... Veya İslam toplumunun toprak bütünlüğünü koruma olayında yeni stratejilerle herkesi ikna edeceksiniz... Ya da Amerika'nın gardını düşürerek İsrail'i Filistin'de büyük tedbirlerle hareketsiz kılacaktınız... Bunlar oldu mu?.. Hayır, olmadı... Neden olmadı?.. Çünkü İslam toplumu bilimde ve ilimde ilerlemek istemiyor. El ense yapıp yatıyor. Hem de yıllarca yatıyor... Üretmenin değil tüketmenin peşinde koşarak, kıçındaki koltukları da kaptırmamak adına otoriter rejimle milletin anasını ağlattıkları için, şimdi de İsrail onların anasını ağlatıyor. Çünkü İslam toplumu bir türlü bir araya gelmiyor. Hatta İslam toplumunun çoğunluğu Amerika'nın yanında yer alıyor... "Hiç böyle şey olur mu?" demeyin... Bal gibi oluyor.55 İslam ülkesinin bir tanesi, bir diğeri ile birleşerek aynı görüşe sahip oldukları halde askeri alanda güçlü olabiliyor mu?.. Tabii ki hayır. Tüm güçleri, Batılı ülkelerden aldıkları silah gücüyle gözle görülür belli bir seviyede seyrediyor... Onun için tüm bu olumsuz gelişmelere karşı Türkiye sınırlarını iyi korumalıdır. Ne Amerikan güçleri, ne de mandası bulunduğu diğer ülkelerin siyasi yapılarına karşı çok dikkatli olmalıyız.