Kurultay gölgesine sığınan muhalefetin politikası çürümüştür

Kurultay gölgesine sığınan muhalefetin politikası çürümüştür

Ökkeş Ağaoğlu

OLDUM olası sosyal demokratlar işi hep şansa ve ondan sonra da şanssızlığa bel bağlamışlardır... Hatta öyle ki "Bu son şansımız" diyerek oyaladıkları Türk toplumunu içinden çıkılmaz bir halde bırakmışlardır...

Her ne kadar Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlılık yemini etseler de... Ne Atatürk'ün yaptıklarını yapabilmişlerdir... Ne de denemişlerdir... Varsa da, yoksa da siyaset ve politik arenada rüştlerini ispat etme gayretiyle Meclis'ten çıkmak istememişlerdir... Ama ne yaparlarsa yapsınlar bu sefer kazın ayağının öyle olmadığı ortadadır... Çünkü sosyal demokratlığın gerekli kıldığı sokak politikası... Halka ulaşabilme gayreti... Ve alanları doldurma inadının mayasını bir türlü tutturamadıkları için, bu kez isimler üzerinden politika üreterek kendi beklentilerini gizli saklı işlerle meşgul edip halkın sırtını sıvazlamaya çalışmışlardır. Ama nafile.... Ne yaparlarsa yapsınlar, artık halkın muhalefet için söylediği bir tek söz vardır. (Çürümüşlük.)

CHP'DEKİ TUTUKLUK SADECE BU SEÇİM ARİFESİNDE DEĞİL... BÜTÜN SEÇİMLERDE BÖYLE KAÇMIŞLARDIR... DÜŞÜNÜN İKTİDAR ŞERİAT DİYOR,, ANAYASAYI DEĞİŞTİRECEĞİM DİYOR, CHP İKİ KIYTIRIK LAFLA MUHALEFET ETTİĞİNİ SANIYOR. NEDEN? ÇÜNKÜ GÜVEN VERMİYORLAR DA ONDAN.. Bugün halkımız, hem isminin korunmasını ve hem de çocuklarını nitelikli ve kaliteli okullarda okutulmasını istiyor... Bunun için çok çırpınıyor... Ama gelin görün ki ülkede eğitim neredeyse sıfır noktasına geldi. Aslında geldi demek yanlış olur... Getirildi demek en doğru söz olmalıdır. Durum bu haldeyken ülkemiz zor şartlarda yaşamaya devam etmeye çalışırken muhalefet ne yapıyor?.. Kimse ne yaptığını söyleyemez... Çünkü iktidarın ne yaptığı bellidir. İktidarı eleştirsen de bir şey değişmeyecek. Çünkü devletin gücü ellerinde olduğu için istedikleri gibi at koşturacaklar. Hem de her kıyıda... Ve de koşturuyorlar. Bunlar meydana gelirken bizim 6'lı Masa veya ana muhalefetin ana partisi.CHP, sessizce ve usulca hareket etmeyi yeğliyor. Neden?.. Çünkü oldum olası siyaset anlayışları bu korkaklık üzerine kurulmuştur da ondan. Korkak siyaset diyoruz, çünkü bugün halk sokaklarda iktidara meydan okurken CHP kurultay binalarında fink atıyor. Bu kafayla bunlar muhalefette kalmaya devam ederler. Çünkü kafaları çürümüş ve partiyi de çürütmüşlerdir.

KILIÇDAROĞLU'NA GAZETECİLER SORUYOR: "HALK VE EMEKLİLER ZOR DURUMDALAR. ONLARLA BİR BULUŞMA OLAYINI DÜŞÜNMÜYOR MUSUNUZ?" CEVAP: ÇIKSINLAR DIŞARI. BİR KURTARICI MI GELMESİ GEREKİYOR? ASIL DIŞARI ÇIKMASI GEREKENLER KENDİLERİDİR. VE BU BÖYLE OLMALIDIR... Kemal Kılıçdaroğlu seçim gecesi ne demişti? Gelin hep birlikte hatırlayalım: "Bütün vatandaşlarımız seçim gecesi galip geldiğimizde sevinç gösterisi için sokağa çıkmasın, çünkü bazı kişiler taşkınlık çıkarabilir, bazıları provokasyona gelebilir, eli silahlı unsurlar sokağa çıkabilir" demişti. Peki bugün ne diyor bu zat-ı muhterem?.. "Ezilenler, sokağa çıksınlar ve hakları için mücadele etsinler..." Ama düne kadar, "Seçimi kazansak da kimse dışarı çıkmasın" diyen Kılıçdaroğlu, konu muhalefetsizliğin çürümüşlüğünü kabul edercesine, "Haklarını almak isteyenler pekala sokağa çıkabilir" diyerek görüşünü sunabilmişti. Peki şimdi ne değişti? Nasıl mı? Yine aynı halk ve aynı toplum "Muhalefet nerede?.. Kurultay havasına kapıldılar ve bizi sokakta unuttular. Nerede bu muhalefet?" diyor. Ama CHP'ye bir dönüp bakıyorsunuz ki, ne halk umurlarında, ne de Türkiye. Onlar için önemli olan kurultay oluvermiş. Hani bir aralar şu sözü söylüyordu Kılıçdaroğlu: "Söz konusu vatan ise, gerisi teferruattır." Bugün bu sözlü sunum değişti ve aynen şu şekle geldi: "Söz konusu kurultay ise, gerisi teferruattır." Tıpkı sokağa çıkıp büyük halk mitingleri yapmamaları gibi... Tıpkı her seçimde yenildikleri halde "Biz kazandık ama onlara dalavere yaptılar" sözünün arkasına sığınmaları gibi. İyi güzel de, 13 seçimdir yenilen Kılıçdaroğlu, hep aynı söylemi söyleyerek başta kalması doğru mudur? Elbette değildir. Ama gelin görün ki hem Kılıçdaroğlu'nun siyaseti ve hem de muhalefet bakışı Türkiye'de çürümüştür. Ruhuna Fatiha demekten başka bir şey gelmiyor aklımıza.

 

var addthis_config = {"data_track_addressbar":true};