Millet İttifakı Teneke Adamı aday gösterse bile o seçilmeli

Millet İttifakı Teneke Adamı aday gösterse bile o seçilmeli

Ökkeş Ağaoğlu

 

DURUM artık yavaş yavaş netleşmeye başladı... Her ne kadar seçim iptal edilmeye çalışılsa bile, bir yerde 10 sene de geçse bu seçim mutlaka yapılacak. Çünkü ne kadar gecikirse iktidar için de o kadar kötüdür... Hatta risk taşımaktadır. Neyin riski biliyor musunuz?...

 

1) Ekonomiden sorumlu (sorumsuz) bakanların liyakatsiz oluşları ülkeyi bataklığa götürüyor... 2) Deprem öncesi ve deprem sonrası siyaset uğruna yapılan inatlaşma ve ekonomiyi dibe vurmanın gayreti bilinçsizce yapılmakta... 3) Ne olursa olsun hükümet bu yükün altında fazla kalamaz... Yıkılır gider... Çünkü 20 yıldan beri var olan yıkım projesini değiştirme gayreti gösteremeyen hükümet (Ki, göstermiş olsa bile) bunun altından asla kalkamaz... Bunu da nereden anlıyoruz biliyor musunuz? AKP kurucuları ortaya çıkıp aynen şöyle diyordu: "Seçimden sonra Türkiye kalkacak... Silkinecek ve her şey yoluna girecek. Esas hükümeti siz o zaman göreceksiniz... Bakın enflasyon nasıl yerlerde sürünecek..." Hemen aklımıza şu geliyor: "Yahu ekonomiyi düzeltecek olan kişi veya parti, şu düzeltme işini hemen yarın gündemine alır ve Türkiye'yi düzlüğe çıkarır... Ve değil seçim sonrası ekonominin düzelmesini... Hemen yarın düzelteceği için yeniden iktidar partisi olur... Ve muazzam sükse yapar..." Var mı böyle bir iddia? Yok.. Peki ne var? Hiçbir şey yok... Ne plan var, ne de proje.

SIFIR POLİTİKAYLA YOLLARINA DEVAM EDEN VE BUNDAN DA OLDUKÇA MEMNUN KALAN İKTİDAR, LİYAKATSİZ BAKANLARIN SÖZLERİNİ BİLE İNCELEMEYE ALMIYOR... HERKESİ SERBEST BIRAKMIŞ... İSTEDİKLERİNİ KONUŞUYORLAR... ÇÜNKÜ ONLARI NEYLE UYARMASI GEREKİYOR? UYARABİLECEK BİLİNÇLİ EKONOMİ BİLGİSİ OLMADIĞI İÇİN HERŞEY SERBEST. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ekonomi konusunda bakın ne demişti: "Hazine Destekli Kefalet Sistemi, Yatırım Destek Paketleri Lansmanı'nda iddialıyız... Kasım ve Aralık'ta belini kırdık, bundan sonra enflasyonla mücadelede rahat alandayız... 14 farklı paketten oluşan 200 milyar liralık Hazine destekli kefalet karşılığı 250 milyar liralık kredi paketinin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum" demişti... Tabii şöyle de devam etmişti: "2022 yılını küresel sarsıntıların gölgesinde yüksek bir enflasyonla geçirmiş olsak da aldığımız önlemler ve beklentilerdeki iyileşmeyle birlikte kasım ayında düşüşe başladı. Bu eğilim aralık ayında da artarak devam etti. Kasım ayında boynunu, aralık ayında belini kırdık. Bu iş sırayla. Milletimiz ve ekonomideki tüm paydaşlarımızla birlikte mücadele vererek, enflasyondaki artış eğilimini aşağı yönlü çevirmeyi hep birlikte başardık. Enflasyonu inşallah çok daha aşağılara da indireceğiz.." Yahu iyi güzel de, insana hiç demezler mi, "Sayın Bakan, enflasyonun belini kırdık diyorsunuz da niye halâ her şeye zam yapılıyor?.. Niye halâ Amerikan doları durduğu yerde durmuyor da daha yükseklere çıkıyor? Hatta 19 lirayı zorluyor?.. Ayrıca benzin litre fiyatı, doğalgaza gelen aşırı zamlar, faturalara gelen süreklilik zammı neden hiç durmuyor?.. Ayrıca bu gidişte 200 lira neredeyse eski Türkiye'nin 50 lirasının yerine geçtiği için... Ve böylesi bir enflasyon artışı olduğu için yarın 500 liralık yeni banknot da basabilirsiniz... Çünkü para değerini olağanüstü yitirdi. Böyle bel kırılır mı?.. Ekonominin belini üretimle kırarsınız... Hem Bakan olarak bu soruları düşünmüyor değilsiniz umarım... Eğer düşünmüyorsanız bu daha da kötü... Şimdi sormak lazım: "Siz ekonominin belini mi kırdınız?.. Yoksa yokluktan, yoksulluktan ve işsizlikten ve de pahalılıktan halkın mı belini kırdınız?" Sıfır politikayla yola çıkılmaz. Yola çıkacaksanız eğer birikimle ve liyakatle çıkacaksınız. Eskiden ders alarak... Ama siz halâ milletin direncinin ve dayanma gücünün arkasına sığınarak atıp tutuyorsunuz. Hiç böyle konomi olur mu yahu?..

EKONOMİNİN DÜZELİP DÜZELMEDİĞİNİ NASIL ANLARSINIZ?.. BUNU BİR ZAMANLAR BABAMA SORMUŞTUM. BANA AYNEN ŞUNU SÖYLEMİŞTİ: OĞLUM PİYASA EKONOMİSİNİ ÖĞRENMEK Mİ İSTİYORSUN, DIŞARIYA ÇIKACAKSIN HEMEN BİR ARABA ÇEVİRİP BİNECEKSİN. ŞOFÖRLE MUHABBETTE DALACAKSIN. O ZAMAN HER ŞEYİ ÖĞRENİRSİN." Ekonomi her gün çok kötüye gidiyor... Bunu kimse inkâr edemez. Bakan Nebati her ne kadar "Enflasyonun belini kırdık" demiş olsa bile, işlerin pek ne güzel yürümediğini aslında kendisi de iyi biliyor. Eğer bilmiyorsa yağ börek içinde büyüyordur. Eğer biliyorsa (Ki, insan hiç bilmez mi?) ekonominin daha da kötüye gittiğinin altına imzasını atacak gibidir. Neden biliyor musunuz, ilk başta Vergi Kanunu'hun içine boşalttılar. Hükümet yanlısı dev holdinglerin milyonlarca vergi borçları silinirken, orta halli ve zayıf ekonomiye sahip olan zavallı vatandaşın birkaç bin lira borcunu almak için kurulu düzeninin bozulmasına neden oldunuz... Hatta küçük gibi görünen vergilerin damlaya damlaya göl oluyor misali esnafın borçları silinmiş olsaydı eğer, ekonomi şimdi biraz olsun halkımıza az bir nefes aldırmış olurdu. Mesela deprem bölgesindeki vatandaşların vergi cezaları ve kredi kartı borçları her ne kadar ertelenmiş olsa da o vatandaş bunları nasıl ödeyecek? Hiç düşünüldü mü?.. Herkes evini almış olsa bile, esnaf yok... Para yok... Dükkan yok... İş yeri yok... Hayat yok... Sadece kuru ekmek ve ev var... Peki bu bölgelerde kazanımlar ve hayata tekrar dönüş nasıl olacak?.. Tabii ki devletin yardımıyla olacak. Onun içindir ki vergi ve kredi kart borçlarının ertelenmesi, o paraları alırım manası gelmesin. Çünkü vatandaşta zaten para olsa gider öder. Ama yaşam durursa, hayat yok olursa, kimse bir şey ödeyemez... Onun için ekonomi kurallarının değişmesi... Üretim politikasının derhal hayata geçirilmesi lazım... Bunun için de yapılacak seçim önem taşıyor... Millet İttifakı seçim arifesinde çok şanslı görünüyor. Eğer ekonominin düzelmesini istiyorsanız, Millet İttifakı aday olarak teneke adam bile koysa, ona oy vermeye mecbur kalacağız. Çünkü bu içinde bulunduğumuz olumsuz politikadan Türkiye'nin mutlaka çıkması gerekiyor.

 

var addthis_config = {"data_track_addressbar":true};