Ne yaparsanız yapın 30 Ağustos bu ülkenin mayasıdır

Ne yaparsanız yapın 30 Ağustos bu ülkenin mayasıdır

Ökkeş Ağaoğlu BU GÜZEL ülkeyi ve Cumhuriyeti bize armağan eden Atam, bugün senin izindeyiz ama senin izinde olmayan Genelkurmay Başkanlığı, vatanın ve bağımsızlığının üzerinde oynanan oyunlara hiç ses çıkarmıyor. Mehmetçik diye bağrımıza bastığımız senin askerin, vatana asla hizmet etmiyor. Kışlasına çekilerek Doğu ve Güneydoğu bölgelerine girmek isteyen yüzbinlere (hatta milyonlara dayanan) göçmenlerin ve ülkemize hakaret eden şerefsizlerin hareketine seslenmiyor. Atam, sana ve Türk ulusuna şerefsizce saldıran pisliklerin cevaplarını vermeyen Genelkurmay, adeta tatile çıkmış gibiler. Ama ne olursa olsun bu 30 Ağustos Zafer Bayramı, senin döneminde olduğu gibi, bugün de güvendiğin o Türk ulusu olarak bizler tarafından aynı duyguyu ve aynı ruhu taşıyoruz. Elbette birgün 30 Ağustos Bayramı Türk ulusunun ezici bağımsızlık duygusuyla daha da kutsallaşacak ve yerini alacak. Şu anda senin düşüncendeki siyasi ve askeri dehalığına denk gelecek bir lider aramızdan çıkmadı. Ama o da birgün çıkacak ve Türk ulusu tekrar senin döneminde olduğu gibi bugün de şahlanacak. Daha nice 30 Ağustos bayramların ruhunu yaşatacağız. Rahat uyu güzel atam.

DÜNE KADAR ORTAYA ATILAN "EFENDİM CEMAAT LİDERİ ÖLDÜ, KENDİ İÇLERİNDE LİDERLİK KAVGASINA DÜŞTÜKLERİ İÇİN HER AN DAĞILABİLİRLER" DİYENLERİN SÖZLERİNE İNANMAYIN... HEPSİ TAKİYYE... Sakın cemaatler birbirine girdi diye ortalığı velveleye verenlere inanmayın... Cemaatler asla birbirine girmezler... Aksine, bölgeleri paylaşarak barışı daha da pekiştirirler. Bu taktik, sosyal demokrat ve diğerlerinin başka bir şey düşünmelerini engellemek için yapılanlardır. Mesela, yok efendim cemaat belki CHP'yi desteklermiş'miş... Desteklese de taktik CHP'nin kafasını karıştırmak... Desteklemese de taktik, politikacıların aşka bir şey düşünmemesi gereçeğine dayalıdır... Asla inamayın... Çünkü bunlar ıyna kaptan su içerler.. Müthiş takiyyecidirler... Bülent Arınç'ın "Gönlüm orada ama ben buradayım" diyerek kafalarının aynı olduğunu kanıtlamıyor mu?.. Hatta bu sistem öylesine bölücü bir sistem ki... Ne vatanları için çarpışırlar... Ne de bayrakları için... Onların ve onlar gibilerin bayrakları soytarıların onlara getirdiği ulak biçimindeki yalakaların ithal bayraklara saygı duyması ile başlar... Nasıl ki işgal altındaki İzmir için bir tane kara cahil soytarının "Keşke Yunan kazansaydı da hilafet kaldırılmasaydı" ifadesi bile halâ bu ve bunun gibilerin ekmeği olmuş ise... Bundan sonra da siyasetlerini bunun üzerine devam edecek... Çünkü ithal bayrağı ve ithal sistemi çok severler. Asla devletçiliği kabul etmezler. İşte 30 Ağustos bunların önüne istinat duvarı gibi çıkmış ve onlara çarpmıştır.

LAİKLİK DİN DÜŞMANLIĞI DEĞİLDİR... AKSİNE LAİKLİK, BİREYLERİN HANGİ DİNE TAPARLARSA TAPSINLAR ONLARIN BU İNANIŞLARINA SAYGI DUYULMASI İÇİN GETİRİLEN BİR DEMOKRATİK SİSTEMİN ÖZÜDÜR... AMA GEL DE SEN BUNU BUGÜNKÜ MİLLETE ANLAT... Sevgili Atam, kurduğun laik sistemi dinin düşmanı olarak görüyor ve onun karşısında olduğunu sanıyorlar... Ama batı blokuna yine senin inkilaplarınla Türkiyeyi modernize etmeye çalışıyorlar... Eğitimi İslama karşı görüyorlar, ama yine de senin eserlerini ve temellerini derinden sarsamıyorlar... Askeri dinin karşısında görüyorlar ama, senin Mehmetçiğinle dünyaya kafa tutuyorlar... Seni din düşmanı görüyorlar ama, senin İslamiyet ile ve Peygamberimizle ilgili sözlerini ve NUTUK'taki o eşsiz ifadelerini okumaya cesaret edemiyorlar. Ne diyeyim Atam, sen başkasın. Sen yıllar önce öldün ama halâ seni öldürmeye çalışanlar var. Çünkü sen kalplerimize girdiğin için ölümsüzsün. MISIRDAN BANANE, MURSİDEN BANANE, KENDİ VATANDAŞLARININ ÖLÜMÜNE YAS TUTMAYAN BİR İKTİDARIN, BAŞKA ÜLKELERİN DURUMUNU BAHANE EDEREK YAS İLAN ETMESİ KADAR YANLIŞ NE OLABİLİR?.. Hele ki bu yası bir zamanlar 30 AĞUSTOS'A DENK GETİRİLMEK İSTENMESİNE şahit olmadık mı?... 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINI NE YAPARLARSA YAPSINLAR KUTLAYACAĞIZ.Hem de bayramın hakkını vererek...

NUTUK KİTABINI OKUMAYANLAR MUTLAKA OKUMALIDIR... TÜRKİYE'NİN EN DERİN TARİHİNE IŞIK TUTACAK KADAR AYDIN BİR YAZI OLAN NUTUK KİTABI HER GENCİN, YAŞLISININ İHTİYARININ OKUMASI GEREKEN BİR KİTAPTIR... Atatürk'ün Nutuk kitabını okumayanlar veya laikliğin olmadığı yerde demokrasinin olmadığını bilmeyenler bugün Arap milliyetçiliğine soyunuyor... Hatta soyunurken de yalakalıkta en üst seviyeye çıktıklarının farkına vardıklarını görmelerini istiyoruz. Hem öğretmenimiz ve hem bilim adamımız olan rahmetli Yaşar Nuri Öztürk hocamızın birkaç satırla (ama neredeyse İslam aleminin tümünü tarif eden güzel açıklamaları vardır. Üsteliki o açıklamalarda Türkiye'nin ne hale geldiğini belirtirken... Atatürk'ün kıymetini bilmeyenlerin Cumhuriyetimizle nasıl bir sorun içinde olduğunu ne güzel anlatıyor.İşte tam da burada "Falan partiye oy verdim ve bin pişmanım" açıklamalarının pek de inandırıcı gelmediğini söylemek zorundayız (Ki, o partinin kapanmasına daha epey zaman olduğunu belirtmek gerekiyor. Her açıdan yine 30 Ağustos Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor... Değişen rüzgarların devrimlerle tekrar yücelmesini istiyoruz.