Sinan Oğan şişirilmiş bir balondur, daha her şey bitmedi

Sinan Oğan şişirilmiş bir balondur, daha her şey bitmedi

Ökkeş Ağaoğlu

 

CUMHURBAŞKANLIĞI seçiminde allem edip kallem eden AKP, liderini bir türlü cumhurbaşkanı yapamadı. Asıl yüzdesi %35 olan Erdoğan’ın 49.5 çıkması hayretle karşılanırken... 2. tura kalan oylamanın sınırları yavaş yavaş belli olmaya başlamıştı. O sınır, 3. İttifak olan Ata İttifakı’nın siyasi duruşunun kimden yana olduğunu merakla beklemekle devam edildi. Tabii bu oylama 2.tura kalmasına kalıyor ama, asıl olan Türk milliyetçisiyim diye ortaya çıkıp da hava atanların düştüğü duruma bir göz atalım. Yani Ata İttifakı’nın liderliğine soyunan Sinan Oğan’ın yaptığı yorumlara karşılık bugün yaptığı destek sözü ile kendini nasıl paraladığına değinelim... Çünkü ortada dönen dolaplar tam bir dalavere üzerine kurulmuş bir tezgah gibi yürütülüyor. Ve öylece de bugüne taşınmış oldu.

SİNAN OĞAN ÖYLE LAFLAR ETMİŞTİ Kİ, BUGÜN YAPTIĞI AKP’YE DESTEK AÇIKLAMASI NASIL BİR YANLIŞLIĞIN İÇİNDE OLDUĞUNU GÖSTERİYORDU. YANİ OĞAN, TAM BİR ALDATMACADIR... KENDİNİ ALDATMIŞTIR... Sinan Oğan, 3 bilemediniz 4 günden beri Türk milletini oyalama taktiği yaparak kendini makamların en üstünde görmeye çalıştı. Millet olarak biz de, “Ha bugün söyleyecek...” Daha sonra da, “Ha yarın söyleyecek” diye diye bugünkü konuşmanın metinlerine şahit olduk. Olmasına olduk da, Sinan Oğan ne oldu?.. Koca bir hiç oldu. Nasıl olmasın ki, daha düne kadar “1) - Biz PKK, Fetö, Hizbullah terör örgütüyle ve bilumum her türlü terör örgütüyle kesintisiz mücadele, bizim olmazsa olmazımızdır. 2) - Sığınmacıların bir takvim çerçevesinde geri gönderilmeli. Neden takvim diyorum?.. Çünkü biz seçilseydik bizim takvimimiz bir seneydi” diyen bu Sinan Oğan değil miydi?.. Evet oydu. Peki ne değişti de, aniden AKP’li oluverdi?.. Ne oldu da aniden Cumhur İttifakı’na katılıverdi?.. Biz söyleyelim? Bundan sonra aynı oy yüzdesini alamayacağını çok iyi bildiği için bunu yapıverdi. Bir de ayrıca MHP’nin başına geçmek istiyor da olabilir. Tabii şimdilik Bahçeli her ne kadar o partinin başında olsa da, Erdoğan’dan alacağı destekle bu partiyi eline geçirmek istiyor olabilir. Yani işin içinde iş var. Biz de her türlü ihtimali düşünerek böylesi bir siyasi politikanın varlığını hissediyor olacağız. Olmalıyız da. Çünkü biz gazeteciyiz ve hiçbir gazeteci aklına gelen böylesi olumlu bir çıkış yolunu hissedip de üzerinden es geçmez. Ve daha da araştırır.

SİNAN OĞAN, ÇOK BÜYÜK BİR HATA YAPTI. BU HATANIN BEDELİNİ DE SİYASETİN ÇÖPLÜĞÜNE GİTMESİYLE SON BULACAĞA BENZER. ÇÜNKÜ KILIÇDAROĞLU 2. TURDA SEÇİLDİĞİNDE SİNAN OĞAN’IN DA, BAHÇELİ’NİN DE DURUMU SİYASETEN BİTMİŞ OLACAK. İlk başta şunu açıklayalım ki, sürpriz olmayan hiçbir konu yoktur. Ve Sinan Oğan olayı da bir sürprizler sinsilesi ile harmanlaşmış ve yerini almıştır. Nasıl almasın ki. Bazı duyumlar alınmıyor değil hani... Bir yerden gelen haberde, “İlham Aliyev aracı olarak girdi ve Erdoğan ile Oğan’ın görüşmesini sağladı” diyenle... “Atatürk miliyetçisiyim deyip (aksine) bunun tam tersi olup Atatürk’e küfür edenlerin partisine destek vermenin” ne anlama geldiğini bilen var mı?.. Elbette şu sıralar yoktur. Ama bizim hem anlamı anlamdıracak durumumuz... Hem de AKP’ye neden destek verdiğinin sebebini çok iyi biliyoruz. Birincisi, Atatürk’e küfür eden partinin, teröriste destek veren Hüdapar’ı da yanına almasını nasıl hazmedebiliyor?.. Hatta Anayasa’nın ilk 4 maddesinden ve de Türk bayrağından olan rahatsızlığının bilinmesinden dolayı Oğan’ın tavrının (hayır) olduğu hesap edilirken 180 derece dönüp Erdoğan’ı destekliyorum demesi ne derece doğrudur?.. Üstelik bu dürüst bir politika mıdır?.. Neden mi bunu soruyoruz?.. Şunun için: Oğan’ın daha önce söylediği sözlerle şimdi aldığı karar, sağlıklı karar değildir de ondan. Tabii bir de Atatürk’e küfür edenlerin yanında bulunmak, Atatürkçü olduklarının yanıtı olamaz. Sinan Oğan tarihin çok büyük hatasını yapmış ve kendi kendini siyasi sahneden silip atmıştır.

GELELİM İKİNCİ TURUN ÖNEMİNE VE KILIÇDAROĞLU’NUN ŞANSINA. ÇÜNKÜ SEÇİLME HAKKI HALÅ DEVAM EDİYOR. OYSA OĞAN’IN ÇOK GÜVENDİĞİ YÜZDE 5.2’LİK OYUN KENDİLERİNE GİDECEĞİ DE ŞÜPHELİ. Şimdi ikinci turda şansın Erdoğan’dan değil, Kılıçdaroğlu’ndan yana işleyeceği rahatlıkla görülüyor. Neden mi?.. Birincisi, Memleket Partisi ve onun lideri Muharrem İnce adaylıkta yok. Bu Ata İttfakı’nda da yok demektir. İkincisi, Adalet Partisi ve onun lideri Vecdet Öz’ün dün çok net açıklama yaparak, “Biz cumhurbaşkanlığı seçiminde Kılıçdaroğlu’nu destekliyoruz” demesi, Ata İttifakı’nın ikinci bir kan kaybına yol açmasına neden olmuştur. Ve üçüncüsü de, Zafer Partisi ve onun lideri Ümit Özdağ’ın “Sinan Oğan’ın açıklaması sadece kendi tercihidir” demesiyle Ata İttifakı hem üçüncü kan kaybına neden olmuştur... Hem de Ata İttifakı’nın ruhuna fatiha denilmiştir. Şu aşamada 1. turda yüzde 5.2 oy alan Sinan Oğan, 3 kan kaybından sonra aynı oyları alacağı söylenemez. Çünkü aldığı oylar hem AKP’den kopan küskünlerin olabilir... Hem de tepki oyları olabilir... Ama sonuç olarak ortada kalan küskünlerin ve tepki oyların Zafer Partisi’nin ve Ümit Özdağ’ın vereceği kararla adresin neresi olacağı kuvvetle ihtimaldir. Demek oluyor ki, Ümit Özdağ’ın Kılıçdaroğlu’nun yanında yer alması, hem Sinan Oğan’ı ortada bırakacaktır... Hem de Kılıçdaroğlu’na olağanüstü bir etki ve destek olacaktır. Yani dereyi görmeden paçalar sıvanmaz atasözüyle, Demirel’in “Siyasette 24 saat bile çok uzun bir zamandır” açıklaması hala geçerliliğini koruyor.

 

var addthis_config = {"data_track_addressbar":true};