Türk Amerikan Dernekleri Birliği’nden Merdan Yanardağ’a ödül

Türk Amerikan Dernekleri Birliği’nden Merdan Yanardağ’a ödül

6 Aralık 2021 Pazartesi

Türk Amerikan Dernekleri Birliği’nden Merdan Yanardağ’a ödül

Türk Amerikan Dernekleri Birliği (Assembly of Turkish American Associations) Genel Başkanı Mazlum Koşma ve Mütevelli Heyet üyesi Davut Ökütçü, TELE1 TV’yi ziyaret etti. Dernek tarafından TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’a, birlik üyelerine verdiği ‘Türkiye’de laikliğin 83. yılı’ konulu konferans nedeniyle verilen ödül sunuldu.

TELE1 TV Genel Yayın yönetmeni Merdan Yanardağ’ın geçtiğimiz yıl Türk Amerikan Dernekleri Birliği’nde verdiği video konferans, 3 binin üzerinde fazla katılımcı tarafından izlenmiş ve beğeni toplamıştı. ‘Türkiye’de laikliğin 83. yılı’ konulu konferansta konuşan Yanardağ’a, dernek tarafından ‘konuk konuşmacı/guest speaker’ ödülü verildi. Yanardağ’a ödülü TELE1’e ziyarette bulunan dernek başkanı Mazlum Koşma ve beraberindeki Davut Ökütçü teslim etti.

TÜRK AMERİKAN DERNEKLERİ BİRLİĞİ

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük, demokratik olarak seçilmiş Türk Amerikan üyelik örgütüdür. Dernek 1979’da Türk Amerikalılara yönelik hakaret ve saldırılarla mücadele etmek amacıyla kuruldu. Şu anda 50’nin üzerinde eyaleti bünyesinde barındıran dernek, aynı zamanda alanındaki en büyük STK olarak biliniyor.