TÜRK KAMUOYU'NA AÇIK MEKTUP

TÜRK KAMUOYU'NA AÇIK MEKTUP

TÜRK KAMUOYU'NA AÇIK MEKTUP 

Özelde, New York Eyaleti'nde yaşamakta olan tüm Türk kökenli yurttaşların ACİL İlgisine…

Konu: New York Eyaleti Senatosunda; aleyhimize halen süregitmekte olan açık HALK oylaması ve yüzyılı aşkın büyük Ermeni yalanlarının NY eyaleti sınırları içinde ve ilkokuldan – liseye zorunlu ders olarak okutulmasına ilişkin NY Eyaleti “Eğitim Kanun Tasarı”sına ilişkindir.

Buyuk Ermeni Yalanlarının, New York Eyaleti'nde adeta Covid-19 salgınını da firsat bilerek, herkes can, iş, aş, kira, ısınma derdindeyken; içinde bulunduğumuz bu günlerde halk oylamasının son döneminde olan ve tamamen bize karşı YARGISIZ INFAZ gibi bizim, cocuklarımız ve torunlarımızın kuşaklar boyu üzerimize bir karabasan olarak çökeceği; 

Ayrımcılığı, 
Irkçılığı, 
Nefreti,
İkinci sınıf vatandaş ve özellikle
çocuklarımız ve gençlerimizin aşağılanmasına-alay edilmesine ortam hazırlayan ve
New York Eyaleti sınırları içinde; 
 

İlkokuldan-Liseye tüm halk okullarında (Public Schools) çocuklarımızı ve ailelerimizi maruz ve mağdur bırakabileceginin ne kadar farkındayız???

Ayrıca, ilkokuldan–liseye, New York eyaletinde (ki bununla da sınırlı değil); beyinleri de erken yaşta okuma-yazma öğrenmeye-eğitim görmeye gittikleri okullarda yıkanacak çocuklarımızı; Ermeni Diasporasinin eline mi teslim edeceğiz?
Bunun vahim sonucu da çocuklarımız okullarında arkadaşlık edinme/kazanma uğruna, biz yetişkinlere dayattırmış oldukları, “sorgusuz-sualsiz dayattırma ve kabul ettirme”nin kurbanı edilmesine göz mü yumacağız?


Ve bu durumun sonuçlarının da her bir aile içi kendi çocuklarıyla derin anlaşmazlıkları körükleyeceğinin de ne kadar farkındayız?

Oylama sürecinin son aşaması-basamağında, Turkish Anti-Defamation Alliance (TADA) kanalıyla 5 Ocak 2022 de ancak haberim oldu.

Medyamiz, Ankara’da ve New York’da ki resmi Yetkililerimiz, New York ve DC merkezli ve özellikle, Ermeni konusunda mücadelede şövalyeliği kimseye bırakmayan derneklerimiz; NASIL bugüne değin bu konuda, toplumu etkin ve yaygın bilgilendirici bir kampanyayı başlatmadı?

NİÇİN başlatılmadı? Veya son bir hamle olsa bile halen başlatılmıyor?

Bu an itibariyle de bilgim dahilinde böyle bir bilgilendirme kampanyası yoktur!

SÖZÜN ÖZÜ: 
NY Eyaleti sınırları içinde yaşayan her bir Türk kökenli yurttaşımızı; 

https://www.nysenate.gov/legislation/bills/2021/A4734

Eğitim Kanun Tasarısının < https://legislation.nysenate.gov/pdf/bills/2021/a4734 >  lütfen 2. sayfasındaki 39. satırına dikkat ediniz!

 

https://www.nysenate.gov/legislation/bills/2021/A4734

Yukarıda paylaştığımız  “NYState – Senate” in: “Assembly Bill A4734 sayfasina girip; kayıt olarak OY unu kullanabilirsiniz.

KAYIT oldugunuz sayfada kendi ilçenizin Senatörünün ismi de karşınıza çıkacaktır.

Doğrudan kayıt olduğunuz siteden New York Eyaletinin kendi bölgenizdeki senatöre, bu konudaki hassasiyetiniz ve endişelerinizi ve Birleşmiş Milletler’in (United Nations, 1948 Convention on the Prevention and Punishment of the Crime of Genocide (the Genocide Convention) ilişkin kararına da aykırı olduğunu da ifade eden bir eposta da gönderebilirsiniz.

Ben gönderdim ve yanıt aldım.

Senatörler tarafindan oylamaya bir ramak kalmış olan bu son dakika da; belki ve halen sonucu hep birlikte ve hızlıca hareket edersek, değiştirebiliriz!

Değiştiremezsek dahi, Türk toplumunun varlığını ve tepkisini “NY Senate” düzeyinde hissettirilmesini sağlamak da bir o kadar önemlidir ve bizim – her birimizin sorumluluğundadır.

HİÇ BIRŞEY YAPMAMAKTAN, sayfaya kaydolup OY’umuzu KULLANARAK, BİR ŞEY YAPMAK DA BİR O KADAR ÖNEMLIDIR.

- Cok tesekkur ediyorum.

Saygılarımla, 

Bircan Ünver,
New York (16 Ocak 2022)